Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Φορολογικοί έλεγχοι σε πλούσιους Βρετανούς
[Η Καθημερινή]: Φορολογικοί έλεγχοι σε πλούσιους Βρετανούς

[Η Καθημερινή]: Φορολογικοί έλεγχοι σε πλούσιους Βρετανούς

Ενας στους τρεις πιο πλούσιους πολίτες στη Βρετανία βρίσκεται υπό το μικροσκόπιο των φορολογικών αρχών, αλλά μόνον ένας έχει καταδικαστεί την τελευταία πενταετία. Το βρετανικό δημόσιο αναζητεί φορολογικά έσοδα 2 δισ. στερλινών από τους 6.500 πιο εύπορους πολίτες της χώρας με ατομική περιουσία που υπερβαίνει τα 20 εκατ. στερλίνες. Πρόκειται για περιπτώσεις φοροαποφυγής και όχι φοροδιαφυγής, όπως επισήμανε η Υπηρεσία Ορκωτών Ελεγκτών (NAO), που πραγματοποίησε την αξιολόγηση της Αρχής Εσόδων και Τελωνείων (HMRC).

Οι περιπτώσεις φορολογικής απάτης είναι σπάνιες συγκριτικά με τις περίπλοκες δομές φοροαποφυγής που επιλέγουν κάποιοι από τους πιο εύπορους πολίτες της χώρας.

Μερίδα του βρετανικού Τύπου έχει ασκήσει κριτική στην αποτελεσματικότητα της HMRC, δεδομένου ότι η ομάδα που εξειδικεύεται σε αυτούς τους ελέγχους στελεχώνεται από 350 υπαλλήλους, οι οποίοι όμως έχουν εντοπίσει μόνον μία περίπτωση παραβατικότητας την τελευταία πενταετία. Η ΝΑΟ παραδέχθηκε ότι η ομάδα της HMRC έχει βελτιώσει τις μεθόδους των ελέγχων και της είσπραξης φόρων από τους πλουσιότερους πολίτες της χώρας, αλλά θα πρέπει να ενισχύσει ακόμη την αποτελεσματικότητά τους.

Οπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα των Financial Times, η ΗMRC έχει εισπράξει επιπλέον φόρους 416 εκατ. στερλινών το 2015-16 από τα αντίστοιχα 200 εκατ. την περίοδο 2011-12.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!