Κυριακή, 23 Σεπτεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Ford και Unilever μειώνουν την παραγωγή στη Βενεζουέλα
[Η Καθημερινή]: Ford και Unilever μειώνουν την παραγωγή στη Βενεζουέλα

[Η Καθημερινή]: Ford και Unilever μειώνουν την παραγωγή στη Βενεζουέλα

Οι πολυεθνικοί όμιλοι στη Βενεζουέλα, όπως η Ford και η Unilever, περιορίζουν τις δραστηριότητές τους εξαιτίας της δεινής οικονομικής κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η χώρα. Συμπληρώνονται φέτος πέντε χρόνια ύφεσης, ο υπερπληθωρισμός έχει κλονίσει τα θεμέλια της οικονομίας της και έχει περιορίσει δραματικά την αγοραστική δύναμη των πολιτών, ενώ τεράστιες ελλείψεις παρατηρούνται στην αγορά.

Κάποτε η Unilever παρήγε τα πάντα στη Βενεζουέλα, από σαπούνι μέχρι οδοντόκρεμα, πάνες, απορρυπαντικά, παγωτά κ.λπ. Τώρα παράγει ένα και μόνο προϊόν, το παγωτό Tio Rico, σε δύο εργοστάσια. Πρόσφατα έκλεισε ένα τρίτο, το οποίο μέχρι πρότινος ασκούσε την ίδια δραστηριότητα. «Μέχρι πέρυσι στέλναμε στην αγορά 800 κοντέινερ με 1.000 λίτρα παγωτού τον μήνα και σήμερα στέλνουμε 40 κοντέινερ», λέει ένας εργάτης της Unilever. Η δραστική μείωση των παραγόμενων προϊόντων δίνει τη δυνατότητα σε όσες πολυεθνικές απέμειναν, να μπορούν να αντεπεξέλθουν στη μείωση της ζήτησης και στην ενδεχόμενη έξοδό τους από τη χώρα.

Το ίδιο έκαναν μεταξύ πολλών άλλων η Clorox (προϊόντα καθαρισμού) και η Kellogg (δημητριακά). Η Ford έχει ελαττώσει σημαντικά την παραγωγή και πλέον από τον φετινό Ιούλιο επικεντρώνεται σε ένα και μόνο μοντέλο. Η General Motors, η άλλη αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία, που είχε έντονη παρουσία στη Βενεζουέλα, την εγκατέλειψε πέρυσι λόγω δικαστικής διαμάχης που έληξε εις βάρος της.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!