Σάββατο, 25 Νοεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
14 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
11 °C 0 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Καθημερινή]: Οι φοιτητές ορίζουν τους εκπροσώπους τους με απόφαση Γαβρόγλου
[Η Καθημερινή]: Οι φοιτητές ορίζουν τους εκπροσώπους τους με απόφαση Γαβρόγλου

[Η Καθημερινή]: Οι φοιτητές ορίζουν τους εκπροσώπους τους με απόφαση Γαβρόγλου

Προς ικανοποίηση όσων τρέφονται από τις αριστερές ιδεοληψίες τους, ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου επανέφερε τη φοιτητική εκπροσώπηση στα συλλογικά όργανα των ΑΕΙ. Φέτος, οι φοιτητικοί σύλλογοι θα μπορούν να ορίσουν εκπροσώπους στα όργανα των ΑΕΙ με βάση τις φοιτητικές εκλογές του περασμένου Μαίου.

Ωστόσο, από το 2018 θα πρέπει να οργανώσουν οι ίδιοι τις εκλογές για την ανάδειξη εκπροσώπων. Επίσης, ο κ. Γαβρόγλου απαλλάσσει τους πρυτάνεις από ένα επί πλέον βάρος και μεταθέτει την αρμοδιότητα για την διοργάνωση των εκλογών στους φοιτητές – κάτι που προϋποθέτει να μην υπάρξουν επεισόδια και οι εκλογές να ολοκληρωθούν κανονικά. Ειδικότερα, ο κ. Γαβρόγλου προχώρησε σε αλλαγή της απόφασης για την ανάδειξη εκπροσώπων των φοιτητών στα συλλογικά όργανα των ΑΕΙ.

Η νέα τροποποιητική απόφαση προβλέπει ότι «οι εκπρόσωποι των φοιτητών στα συλλογικά όργανα των ιδρυμάτων εκλέγονται με τους αναπληρωτές τους από το σύνολο των φοιτητών με δικαίωμα συμμετοχής». Η εκλογική διαδικασία διεξάγεται σε ετήσια βάση και σε κοινή ημερομηνία, η οποία ορίζεται και προκηρύσσεται από τα αρμόδια συνδικαλιστικά όργανα των φοιτητών.

Οι φοιτητές ψηφίζουν για την ανάδειξη των εκπροσώπων τους σε τρεις διαφορετικές κάλπες, που αφορούν τη συμμετοχή τους στο τμήμα (συνέλευση τμήματος και γενική συνέλευση Τομέα), τη σχολή (γενική συνέλευση και κοσμητεία) και τη σύγκλητο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!