Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Καθημερινή]: Φιλοξενούμενες δεκάδες οικογένειες πυροπλήκτων
[Η Καθημερινή]: Φιλοξενούμενες δεκάδες οικογένειες πυροπλήκτων

[Η Καθημερινή]: Φιλοξενούμενες δεκάδες οικογένειες πυροπλήκτων

Μέσα σε βαρύ κλίμα προσπαθούν οι πυρόπληκτοι να ανασυγκροτήσουν τη ζωή τους μετά την πολύνεκρη τραγωδία σε Νέο Βουτζά, Μάτι και Ραφήνα. Πολλοί είδαν το σπίτι τους να καίγεται ή να παθαίνει βαριές ζημιές, που το καθιστά ακατοίκητο. Για όσους ήταν η βασική τους κατοικία και όχι εξοχικό (και ήταν αρκετοί στην περιοχή), το αποτέλεσμα ήταν να βρεθούν χωρίς στέγη. Για εκείνους που δεν έχουν καταφύγει σε συγγενείς ή φίλους, υπάρχουν σήμερα δύο βασικοί χώροι φιλοξενίας: στις εγκαταστάσεις της Πολεμικής Αεροπορίας στο Ζούμπερι και στην Ε΄ Κατασκήνωση στη Νέα Μάκρη.

Στο Ζούμπερι διαμένουν σε οικίσκους περίπου 50 οικογένειες. Η σίτιση και οι υπόλοιπες βασικές ανάγκες τους καλύπτονται από την Πολεμική Αεροπορία. Σύμφωνα με τους εκπροσώπους του Δήμου Ραφήνας δεν υφίσταται χρονικό όριο για την παραμονή των πυροπλήκτων στον χώρο της Π.Α. «Υπάρχουν οικογένειες των οποίων έχουν καταστραφεί ολοσχερώς τα σπίτια. Υπάρχουν άλλες που έχουν πληγεί σημαντικά, αλλά μπορούν τα σπίτια να επιδιορθωθούν, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις υπάρχουν σπίτια χωρίς ρεύμα, που θα μπορούν να κατοικηθούν σύντομα. Βεβαίως, υπάρχει και κόσμος που είναι τόσο σοκαρισμένος που δεν θέλει να γυρίσει ακόμα πίσω», είπε στην «Κ» ο δήμαρχος Ραφήνας Βαγγέλης Μπουρνούς.

Στην Ε΄ Κατασκήνωση της Νέας Μάκρης φιλοξενούνται σήμερα περίπου 90 πυρόπληκτοι, από περίπου 200-220 που είχαν βρεθεί εκεί τις πρώτες ημέρες μετά την καταστροφή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!