Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Καθημερινή]: Φιλόδοξο το νέο σχέδιο για τα απορρίμματα
[Η Καθημερινή]: Φιλόδοξο το νέο σχέδιο για τα απορρίμματα

[Η Καθημερινή]: Φιλόδοξο το νέο σχέδιο για τα απορρίμματα

Η βελτίωση του μοντέλου διαχείρισης απορριμμάτων της Αττικής δείχνει να είναι το μεγάλο στοίχημα της Περιφέρειας Αττικής, ένα στοίχημα που για να κερδηθεί πρέπει σε ελάχιστο χρόνο να κλείσουν κενά δεκαετιών. Σύμφωνα με το (δις αναθεωρημένο) σχέδιο, ο βασικός στόχος για το 2020 είναι η ανάκτηση του 78% των απορριμμάτων και η ταφή μόλις του 22%. Με δεδομένο ότι σήμερα καταλήγει στη Φυλή περισσότερο από το 90% των απορριμμάτων της Αττικής και η χωριστή συλλογή των βιοαποδομήσιμων δεν έχει ξεκινήσει, ο στόχος αυτός δείχνει ανέφικτος.

Παρουσιάζοντας το περιφερειακό σχέδιο (ΠΕΣΔΑ) στον υπουργό Περιβάλλοντος Γιώργο Σταθάκη και τον αναπλ. υπουργό Σωκράτη Φάμελλο, η κ. Ρένα Δούρου επεδίωξε χθες να θέσει ορισμένα από τα βασικά ζητήματα: την ιεράρχηση των έργων που προβλέπει ο σχεδιασμός και τη χρηματοδότησή τους.

«Εδώ δεν χωρούν μικροπολιτικές και μικροκομματικές στοχεύσεις, αλλά κοινή προσπάθεια προκειμένου να βάλουμε τέλος στο σημερινό απαράδεκτο μοντέλο της χωματερής της Φυλής», δήλωσε η κ. Δούρου.

«Στην Αττική παράγεται το 50% των απορριμμάτων της Ελλάδας. Επομένως, ο τρόπος διαχείρισης των απορριμμάτων αποτελεί πρόκριμα για όλη τη χώρα», δήλωσε ο κ. Φάμελλος, σημειώνοντας ότι τα περί χρηματοδότησης θα τα αποφασίσει η διυπουργική.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!