Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Φέσσας: «Η δημιουργία πλούτου και όχι η διανομή του, το πρόβλημα της χώρας»
[Η Καθημερινή]: Φέσσας: «Η δημιουργία πλούτου και όχι η διανομή του, το πρόβλημα της χώρας»

[Η Καθημερινή]: Φέσσας: «Η δημιουργία πλούτου και όχι η διανομή του, το πρόβλημα της χώρας»

«Το πρόβλημα στην Ελλάδα είναι η δημιουργία πλούτου και όχι η διανομή του, όπως τίθεται στις χώρες της Δύσης. Επιβάλλεται να αυτοπροσδιοριστούμε ως κοινωνία με άξονα το μέλλον αντί για το παρελθόν και να υπογράψουμε μια νέα κοινωνική συμφωνία μεταξύ μας». Την εκτίμηση αυτή πρόβαλε, μέσω της ομιλίας στο συνέδριο Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου που πραγματοποιείται με θέμα: «Greece and the Global Disruptive Environment», ο πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Θεόδωρος Φέσσας.

Εξαρση λαϊκισμού

Η παγκόσμια οικονομική κρίση προκάλεσε τεκτονικές αλλαγές στις ανεπτυγμένες χώρες της Δύσης, με αποτέλεσμα τη ραγδαία αύξηση της αμφισβήτησης από πλατιά στρώματα της κοινωνίας που εναντιώθηκαν στις λεγόμενες «κατεστημένες πολιτικές και οικονομικές ελίτ», τόνισε ο κ. Φέσσας ερμηνεύοντας το φαινόμενο του λαϊκισμού που εξαπλώνεται στον ανεπτυγμένο κόσμο. Τη λαϊκή αυτή κατακραυγή εκμεταλλεύθηκαν αντισυμβατικοί πολιτικοί, είτε της Αριστεράς, είτε της Δεξιάς και διεκδίκησαν την εξουσία, είπε ο πρόεδρος του ΣΕΒ και συμπλήρωσε: «Οι πολιτικοί αυτοί έθεσαν τα σωστά ερωτήματα, αλλά σταδιακά αποκαλύπτεται ότι δεν έχουν τις σωστές απαντήσεις».

Σύγκρουση ανοικτών – κλειστών συνόρων

Καταλήγοντας, τόνισε ότι στη Δύση σήμερα η σύγκρουση δεν είναι μεταξύ Δεξιάς και Αριστεράς, αλλά μεταξύ του προστατευτισμού, των κλειστών συνόρων και των ανοικτών αγορών και κοινωνιών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!