Πέμπτη, 19 Απριλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
22 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 3 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Fed: αύξηση επιτοκίων αναμένουν αύριο οι αγορές
[Η Καθημερινή]: Fed: αύξηση επιτοκίων αναμένουν αύριο οι αγορές

[Η Καθημερινή]: Fed: αύξηση επιτοκίων αναμένουν αύριο οι αγορές

Στην πρώτη αύξηση επιτοκίων στη διάρκεια της θητείας του ετοιμάζεται να προχωρήσει αύριο ο νέος πρόεδρος της Federal Reserve, Τζερόμ Πάουελ. Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ εκτιμάται ότι θα αυξήσει αύριο το κόστος δανεισμού από 1,5% έως 1,75% και θα αναβαθμίσει τις εκτιμήσεις της για την αμερικανική οικονομία.

Σύμφωνα, όμως, με σχετικό ρεπορτάζ του Reuters, στην αγορά επικρατεί προβληματισμός μήπως ο νέος πρόεδρος της Fed είναι υπεραισιόδοξος για την αμερικανική οικονομία και προχωρήσει σε περισσότερες αυξήσεις επιτοκίων από τις τρεις για τις οποίες την έχει προετοιμάσει.

Αναλυτές του Reuters εκτιμούν, πάντως, ότι ο Πάουελ έχει την ίδια ακριβώς προσέγγιση με την προκάτοχό του σε ό,τι αφορά το κόστος του δανεισμού και είναι αποφασισμένος να προχωρήσει σταδιακά σε ήπιες αυξήσεις. Επισημαίνουν ότι στόχος του νέου προέδρου είναι να διατηρήσει την ανάκαμψη τώρα που οι ΗΠΑ διανύουν μια από τις πιο μακροχρόνιες περιόδους ανάνηψης της οικονομίας τους. Δεδομένου ότι η αμερικανική οικονομία δείχνει να ενισχύεται, δεν αποκλείουν να αυξηθούν, τελικά, τα επιτόκια σε επίπεδα κάπως υψηλότερα απ’ ό,τι είχε αρχικά εκτιμηθεί. Αποδίδουν, άλλωστε, την πρόσφατη αστάθεια των αγορών στην αβεβαιότητα για τη στάση που θα τηρήσει ο 65χρονος δικηγόρος και πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος επενδυτικής εταιρείας.

Ο διορισμός Πάουελ είχε, πάντως, από την αρχή ερμηνευθεί ως επιλογή που στόχευε στη συνέχεια της ίδιας πολιτικής στη Fed.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!