Δευτέρα, 23 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Καθημερινή]: FAZ: «H κυβέρνηση Τσίπρα επιχειρεί να εξαπατήσει τους εταίρους»
[Η Καθημερινή]: FAZ: «H κυβέρνηση Τσίπρα επιχειρεί να εξαπατήσει τους εταίρους»

[Η Καθημερινή]: FAZ: «H κυβέρνηση Τσίπρα επιχειρεί να εξαπατήσει τους εταίρους»

«Το Βερολίνο μπλοκάρει δανειακή δόση προς την Ελλάδα», είναι ο τίτλος δημοσιεύματος στην γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ). «Απροσδόκητα δεν εγκρίθηκε ακόμη η τελευταία δόση από το πρόγραμμα βοήθειας (…) που εκπνέει στις 20 Αυγούστου», όπως αναμεταδίδει η Deutsche Welle.

«Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Ολαφ Σολτς ήταν ο μόνος που μπλόκαρε καταρχήν την εκταμίευση της εναπομείνασας δόσης ύψους 15 δισ. ευρώ. Ο λόγος είναι ότι την τελευταία στιγμή άλλαξε το συμπεφωνημένο μεταξύ δανειστών και ελληνικής κυβέρνησης πρόγραμμα περικοπών και μεταρρυθμίσεων. Η αλλαγή αυτή πρέπει να εγκριθεί από τη γερμανική Βουλή και γι’ αυτό το λόγο ήταν δεμένα τα χέρια του Σολτς στις Βρυξέλλες. Μετά τη συνάντηση ο επικεφαλής του Eurogroup Σεντένο είπε ότι πρόκειται απλώς για μια καθυστέρηση επειδή δεν ολοκληρώθηκαν όλες οι “εθνικές διαδικασίες”. Αναμένει ότι η εκταμίευση θα γίνει στις αρχές Αυγούστου», αναφέρεται στο δημοσίευμα.

«H κυβέρνηση Τσίπρα επιχειρεί να εξαπατήσει τους εταίρους»

Όπως σημειώνει η εφημερίδα, «ο λόγος της επανειλημμένης αλλαγής είναι ότι η ελληνική κυβέρνηση προχώρησε μονομερώς σε αναστολή της συμπεφωνημένης αύξησης του ΦΠΑ σε πέντε νησιά για μισό χρόνο. Σύμφωνα με τον επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ, η αναστολή αυτή συνεπάγεται απώλειες φορολογικών εσόδων ύψους 28 εκατομμυρίων ευρώ. Πρόσθεσε δε, ότι η ελληνική κυβέρνηση δεσμεύτηκε ήδη στη λήψη ισοδύναμων μέτρων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!