Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Εξωστρέφεια μικρομεσαίων επιχειρήσεων της Περιφέρειας Δ. Ελλάδας
[Η Καθημερινή]: Εξωστρέφεια μικρομεσαίων επιχειρήσεων της Περιφέρειας Δ. Ελλάδας

[Η Καθημερινή]: Εξωστρέφεια μικρομεσαίων επιχειρήσεων της Περιφέρειας Δ. Ελλάδας

Σήμερα θα παρουσιάσουμε τα βασικά στοιχεία άλλης μιας δράσης, η οποία υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα 2014-2020». Πρόκειται για τη δράση «Εξωστρέφεια – Διεθνοποίηση των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων (ΜμΕ) της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας», η οποία, όπως αναφέρει η δημοσιευμένη πρόσκληση, έχει συνολικό προϋπολογισμό 4 εκατ. ευρώ. Η δράση επιχορηγεί νέες και υφιστάμενες μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, προκειμένου να υλοποιήσουν επενδύσεις που θα ενισχύσουν την εξωστρέφειά τους. Οι επιλέξιμες επενδύσεις θα πρέπει να περιλαμβάνουν ενέργειες που θα ενισχύσουν την εξωστρεφή επιχειρηματικότητα, θα υποστηρίξουν τον αναπροσανατολισμό της δομής και λειτουργίας των επιχειρήσεων ώστε να διευκολυνθεί η ανάπτυξη συνεργασιών σε διεθνές επίπεδο και θα συμβάλουν στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας (με έμφαση σε θέσεις υψηλής εξειδίκευσης) καθώς και στην αναβάθμιση του έμψυχου δυναμικού μέσω στοχευμένης εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με τη δημοσιευμένη πρόσκληση, τα υποβαλλόμενα επενδυτικά σχέδια αφορούν τους ακόλουθους στρατηγικούς τομείς προτεραιότητας του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα»: Αγροδιατροφή / Βιομηχανία Τροφίμων, Πολιτιστικές και Δημιουργικές Βιομηχανίες, Μεταποίηση, Εφοδιαστική Αλυσίδα, Ενεργειακές Τεχνολογίες και εφαρμογές, Τεχνολογίες και εφαρμογές για το Περιβάλλον, Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνίας ΤΠΕ, Υγεία – Φάρμακα – Ευεξία.

Επιλέξιμες επιχειρήσεις

Επιλέξιμες για υποβολή πρότασης είναι νέες (με δύο κλεισμένες διαχειριστικές χρήσεις) και υφιστάμενες μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Οι Κωδικοί Αριθμοί Δραστηριότητας που προσδιορίζουν τις επιλέξιμες ΜμΕ αναλυτικά αναφέρονται στο Παράρτημα VIΙΙ της δημοσιευμένης πρόσκλησης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!