Δευτέρα, 23 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Εξι στους 10 εργοδότες δυσκολεύονται να βρουν κατάλληλο προσωπικό
[Η Καθημερινή]: Εξι στους 10 εργοδότες δυσκολεύονται να βρουν κατάλληλο προσωπικό

[Η Καθημερινή]: Εξι στους 10 εργοδότες δυσκολεύονται να βρουν κατάλληλο προσωπικό

Σε μια χώρα που η ανεργία βρίσκεται σταθερά πάνω από το 20%, 6 στους 10 εργοδότες δηλώνουν πως δυσκολεύονται να καλύψουν θέσεις εργασίας, σύμφωνα με τα ευρήματα της Ετήσιας Διεθνούς Ερευνας Ελλειψης Ταλέντου της ManpowerGroup για το 2018. Το ποσοστό αυτό (61%) αποτελεί το υψηλότερο που καταγράφεται στην Ελλάδα τα τελευταία 10 χρόνια διεξαγωγής της έρευνας, ενώ βρίσκεται 16 μονάδες πάνω από τον παγκόσμιο μέσον όρο (45%).

Η μελέτη δημοσιοποιείται μία ημέρα μετά την έκθεση του ΙΟΒΕ για την εκπαίδευση και την αγορά εργασίας, που αποκάλυψε τη συνεχιζόμενη έλλειψη διασύνδεσης των δύο μερών και στηρίζεται σε απαντήσεις εργοδοτών. Οι εργοδότες καταγράφουν ως κυριότερους λόγους δυσκολίας εύρεσης ταλέντων και κάλυψης των κενών θέσεων εργασίας την έλλειψη απαιτούμενης εμπειρίας (27%), τεχνικών δεξιοτήτων (25%), διαθέσιμων υποψηφίων (17%) και προσωπικών δεξιοτήτων (7%). Βέβαια, τη λίστα συμπληρώνει η προσδοκία υψηλότερης αμοιβής σε σχέση με την προσφερόμενη (12%), παράγοντας ιδιαίτερα σημαντικός, όταν η ίδια αξιολόγηση διενεργείται από την πλευρά των εργαζομένων. Σε παγκόσμιο επίπεδο, το 45% των εργοδοτών αντιμετωπίζει δυσκολία στην εύρεση εργαζομένων με τα απαιτούμενα προσόντα.

Η Ελλάδα, με ποσοστό 61%, καταλαμβάνει την 7η θέση στην παγκόσμια κατάταξη, μία θέση κάτω σε σχέση με το 2016. Στην πρώτη 5άδα με τα υψηλότερα ποσοστά δυσκολίας εύρεσης ταλέντου βρίσκονται οι εργοδότες στην Ιαπωνία (89%), στη Ρουμανία (81%), στην Ταϊβάν (78%), στο Χονγκ Κονγκ (76%) και στη Βουλγαρία (68%).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!