Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Καθημερινή]: Εξι περιοχές «αποχαιρετούν» τους βόθρους
[Η Καθημερινή]: Εξι περιοχές «αποχαιρετούν» τους βόθρους

[Η Καθημερινή]: Εξι περιοχές «αποχαιρετούν» τους βόθρους

Για την Παλλήνη, την Ανθούσα και μέρος του Γέρακα η χθεσινή απόφαση του υπουργείου Περιβάλλοντος έχει σχεδόν ιστορικές διαστάσεις. «Ενα άπιαστο όνειρο γίνεται πραγματικότητα», πανηγύριζε στην ανακοίνωσή του ο Δήμος Παλλήνης. Μόνο που η απόφαση δεν αφορά κάποιο πρωτοποριακό εγχείρημα που θα γίνει στον δήμο, την προσέλκυση μιας σημαντικής επένδυσης ή τη συμμετοχή σε ένα μοναδικό πανευρωπαϊκό πρόγραμμα, αλλά… το τέλος των βόθρων –η πεζή πραγματικότητα των οποίων εξακολουθεί να στοιχειώνει τη ζωή των κατοίκων της Ανατολικής Αττικής–, την κοινή μοίρα των «νέων» περιοχών, από την οποία ο Δήμος Παλλήνης επιτέλους ξεφεύγει.

Με τη χθεσινή απόφαση του υπουργείου Περιβάλλοντος, εγκρίνεται η τροποποίηση των περιβαλλοντικών όρων λειτουργίας του βιολογικού καθαρισμού της Ψυττάλειας, ώστε να δεχθεί τα λύματα από ορισμένες περιοχές που βρίσκονται δίπλα σε κεντρικούς αγωγούς αποχέτευσης της ΕΥΔΑΠ και θα μπορούσαν εύκολα να συνδεθούν. Πρόκειται για την Παλλήνη, την Ανθούσα και τμήμα του Γέρακα (Δήμος Παλλήνης), το Κίτσι (Δήμος Κρωπίας) και τις περιοχές Χέρωμα και Κόρμπι (Δήμος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης).

Σύμφωνα με την απόφαση, οι περιοχές αυτές θα χρειαστούν περιορισμένα έργα για να συνδεθούν: ο Δήμος Παλλήνης περί τα 12 χλμ. αγωγών και 6 αντλιοστάσια, ενώ για τα έργα στα νότια προάστια αγωγό 2,3 χλμ. και ένα αντλιοστάσιο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!