Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Καθημερινή]: Με εξετάσεις άλλων ασθενών η αναπηρία του Φλώρου
[Η Καθημερινή]: Με εξετάσεις άλλων ασθενών η αναπηρία του Φλώρου

[Η Καθημερινή]: Με εξετάσεις άλλων ασθενών η αναπηρία του Φλώρου

Στη φυλακή βρίσκεται ξανά από τη νύχτα της Παρασκευής ο Αριστείδης Φλώρος μετά τον επανέλεγχο των πιστοποιητικών που είχε προσκομίσει για να αποφυλακιστεί. Από τον δευτεροβάθμιο έλεγχο που έκανε η διοίκηση του ΕΦΚΑ προέκυψε ότι τα εγγραφα των γνωματεύσεων του κ. Φλώρου δέν ανταποκρίνονταν στο γράμμα του νόμου. Μάλιστα ο ελεγχος των πιστοποιητικών από τη διοίκηση του νοσοκομείου Ευαγγελισμός έδειξε οτι είχαν πλαστογραφηθεί στοιχεία τους (τιμές μέτρησης, υπογραφές), ενώ είχαν χρησιμοποιηθεί αποτελέσματα άλλων ασθενών.

Κατά την μετρηση της υπνικής απνοιας ―μια απο τις παθήσεις του κ. Φλώρου με βάση το εγγραφο του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας στο δικαστικό συμβούλιο της Χαλκίδας― οι ασθενείς βιντεοσκοπούνται. Οταν ο επικεφαλής της κλινικής αναζήτησε το βίντεο της εξέτασης Φλώρου είδε με έκπληξη, άλλον πολύ γηραιότερο ασθενή να εξετάζεται.

Σημειώνεται ότι με τον νόμο 4322/2015, πιο γνωστό ως νόμο Παρασκευόπουλου, ο ρόλος των 62 Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ), και κατά συνέπεια και των γιατρών που γνωματεύουν, γίνεται πανίσχυρος. Σύμφωνα με την ερμηνεία των δικαστικών ενώσεων και όλων των νομικών με τους οποίους συνομίλησε η «Κ» τις προηγούμενες ημέρες, γνωματεύοντες γιατροί και ΚΕΠΑ καθορίζουν πλέον ποιος κρατούμενος θα απολυθεί και ποιος όχι.

Τα ποσοστά αναπηρίας καθορίζονται στον νόμο 4591/27.12.2017 (ενιαίος πίνακας προσδιορισμού ποσοστού αναπηρίας) που συνυπογράφουν οι υπουργοί Χουλιαράκης και Πετρόπουλος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!