Τρίτη, 17 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Καθημερινή]: Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που εξαπατούσε πολίτες σε αγοραπωλησίες – Πως δρούσε
[Η Καθημερινή]: Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που εξαπατούσε πολίτες σε αγοραπωλησίες – Πως δρούσε

[Η Καθημερινή]: Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που εξαπατούσε πολίτες σε αγοραπωλησίες – Πως δρούσε

Εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας εξαπατούσαν πολίτες σε αγοραπωλησίες οχημάτων, μηχανημάτων και εμπορευμάτων, εξαρθρώθηκε από το το Τμήμα Ασφάλειας Παιανίας σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειανατολικής Αττικής.

Ειδικότερα, συνελήφθησαν στον Ασπρόπυργο και στο Βραχάτι Κορινθίας, έπειτα από οργανωμένη επιχείρηση αστυνομικών, με τη συνδρομή της ΟΠΛΕ και της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κορινθίας, τρία μέλη της σπείρας, εκ των οποίων δύο ημεδαποί και ένας αλλοδαπός, ηλικίας 27, 45 και 45 ετών αντίστοιχα.

Επιπροσθέτως, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης συνελήφθησαν δύο άτομα για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Αξίζει να σημειωθεί πως για την ίδια υπόθεση κατηγορούνται ένας 26χρονος, ο οποίος μάλιστα, τυγχάνει έγκλειστος σε κατάστημα κράτησης κατηγορούμενος για παρόμοια αδικήματα, καθώς και τέσσερις συνεργοί τους.

Όπως προέκυψε από την πολύμηνη έρευνα, οι δράστες είχαν συστήσει από τον Νοέμβριο του 2016, εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας είχαν ιεραρχική δομή και διακριτούς ρόλους με σκοπό τον πορισμό εισοδήματος μέσω εξαπάτησης πολιτών.

Ακολουθούσαν δύο μεθόδους προσέγγισης των θυμάτων τους και συγκεκριμένα:

  • είτε έρχονταν σε απευθείας τηλεφωνική επικοινωνία μαζί τους, στις περιπτώσεις όπου τα θύματα ασκούσαν εμπορική δραστηριότητα
  • είτε επικοινωνούσαν μαζί τους μέσω ιστοσελίδας αγγελιών στις περιπτώσεις όπου τα θύματα είχα αναρτήσει αγγελία πώλησης οχημάτων, μηχανημάτων ή εργαλείων.

Στη συνέχεια και μετά το κλείσιμο της συμφωνίας, απέστελλαν πλαστά παραστατικά τραπεζών με την υποτιθέμενη κατάθεση των χρημάτων ενώ στη συνέχεια τους έπειθαν να αποστείλουν τα προϊόντα ή μηχανήματα, είτε απευθείας είτε μέσω μεταφορικών εταιρειών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!