Τρίτη, 22 Αυγούστου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
30 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
25 °C 20 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Η εξαγορά της Mermeren αλλάζει τον χάρτη στη βιομηχανία μαρμάρου
[Η Καθημερινή]: Η εξαγορά της Mermeren αλλάζει τον χάρτη στη βιομηχανία μαρμάρου

[Η Καθημερινή]: Η εξαγορά της Mermeren αλλάζει τον χάρτη στη βιομηχανία μαρμάρου

Nωρίτερα κατά δύο εβδομάδες απ’ ό,τι είχε αρχικά προγραμματίσει ανακοινώνει σήμερα τα αποτελέσματα α΄ εξαμήνου 2017 η εισηγμένη βιομηχανία μαρμάρου Mermeren, αμέσως μετά τη λήξη της χρηματιστηριακής συνεδρίασης. Η εισηγμένη είναι εγκατεστημένη στην Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας και οι μετοχές της τελούν υπό διαπραγμάτευση στο χρηματιστήριο των Σκοπίων. Από τις 22 Ιουνίου 2017 ο έλεγχος της Mermeren πέρασε στη μη εισηγμένη εταιρεία μαρμάρου «Παυλίδης», η οποία εξαγόρασε το 88,4% του καταβεβλημένου κεφαλαίου της Mermeren έναντι 74,5 εκατ. ευρώ με την καταβολή μετρητών. Οπως διευκρινίζεται από στελέχη της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, δεν υφίσταται θέμα δημόσιας πρότασης από την «Παυλίδης».

Η εξαγορά αυτή αλλάζει τον χάρτη σε παγκόσμιο επίπεδο σε ό,τι αφορά το λευκό μάρμαρο. Η διαχείριση των δύο λευκών μαρμάρων – διαμαντιών, δηλαδή του ARISTON (από την «Παυλίδης») και του SIVEC® (από τη Mermeren), θα επιφέρει συνέργειες, οι οποίες και θα αλλάξουν το μέγεθος και το επίπεδο και των δύο εταιρειών και είναι βέβαιο ότι στο άμεσο μέλλον θα υπάρξουν θετικές συνέπειες στα ήδη καλά αποτελέσματά τους.

Πρόκειται για μια συμφωνία που προετοιμαζόταν εδώ και πάρα πολλούς μήνες, σύμφωνα με το σχέδιο ανάπτυξης της διοίκησης της ελληνικής εταιρείας μαρμάρων, η οποία είχε προχωρήσει σε ενδελεχή μελέτη εξεύρεσης νέων κοιτασμάτων ή εξαγοράς υπαρχόντων κοιτασμάτων στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!