Πέμπτη, 19 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Καθημερινή]: Ευρωπαίοι φοιτητές εκπαιδεύονται στα Χανιά
[Η Καθημερινή]: Ευρωπαίοι φοιτητές εκπαιδεύονται στα Χανιά

[Η Καθημερινή]: Ευρωπαίοι φοιτητές εκπαιδεύονται στα Χανιά

Εν μέσω θέρους, οι αίθουσες του Πολυτεχνείου Κρήτης ετοιμάζονται να «ζωντανέψουν» ξανά. Αφορμή είναι η διοργάνωση ενός ακαδημαϊκού σεμιναρίου που έχει θέμα την παρακολούθηση της Γης με drones. Συνολικά 23 φοιτητές από πολυτεχνικές σχολές της Ευρώπης θα συναντηθούν στις 10 Ιουλίου στα Χανιά για να πάρουν μέρος σε διαλέξεις, workshops και ομαδικές εργασίες. Με το σεμινάριο αυτό, που θα διαρκέσει δέκα ημέρες, οι φοιτητές μηχανικοί θα εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους στην παρατήρηση του Διαστήματος και στη χαρτογράφηση της Γης, αξιοποιώντας τις δυνατότητες των drones και των δορυφόρων.

Πίσω από τη διοργάνωση, βρίσκονται οι φοιτητές από το γραφείο του BEST (Board of European Students of Technology) Χανίων, που αποτελεί «παράρτημα» του μεγαλύτερου εθελοντικού φοιτητικού οργανισμού μηχανικών στην Ευρώπη, με χιλιάδες ενεργά μέλη. «Με τέτοιες δράσεις, ενθαρρύνουμε τους φοιτητές να αναπτύξουν τις ικανότητές τους, να αποκτήσουν διεθνείς εμπειρίες και να εξασκήσουν την προσαρμοστικότητά τους σε ένα πολυπολιτισμικό περιβάλλον», λέει στην «Κ» ο Μιχάλης Οικονομάκης, φοιτητής του Πολυτεχνείου Κρήτης, που ανήκει στους διοργανωτές.

Η προετοιμασία για το σεμινάριο ξεκίνησε πριν από αρκετούς μήνες και οι εθελοντές φοιτητές του BEST Χανίων προσδοκούν ότι οι κόποι τους θα ανταμειφθούν. Αλλωστε, το θέμα παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον. «Στις μέρες μας, η δύναμη της τεχνολογίας των drones σε εφαρμογές όπως η παρακολούθηση της Γης είναι τεράστια.

Τα μη επανδρωμένα ιπτάμενα συστήματα δίνουν τη δυνατότητα στους επιστήμονες να λαμβάνουν γρήγορες αποφάσεις ώστε να προλαμβάνουν δυσμενή φαινόμενα για τον πλανήτη», επισημαίνει η Αννα Ρενεδιάκη, που είναι επίσης μέλος της διοργάνωσης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!