Κυριακή, 26 Μαΐου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Καθημερινή]: Ευρωπαίοι ακροδεξιοί αρνούνται το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής
[Η Καθημερινή]: Ευρωπαίοι ακροδεξιοί αρνούνται το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής

[Η Καθημερινή]: Ευρωπαίοι ακροδεξιοί αρνούνται το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής

ΠΑΡΙΣΙ. Στο στόχαστρο όσων αμφισβητούν την ακρίβεια του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής βρίσκονται υποψήφιοι οικολογικών κομμάτων στη Γαλλία, εξαιτίας του ψυχρού μετώπου που επηρεάζει πολλές χώρες της Βόρειας Ευρώπης.

Σε τηλεοπτική εκπομπή μεγάλης ακροαματικότητας τη Δευτέρα στη Γαλλία, η οικολόγος ακτιβίστρια και υποψήφια ευρωβουλευτής των Σοσιαλιστών Κλερ Νουβιάν αντιμετώπισε τα ειρωνικά σχόλια του παρουσιαστή Πασκάλ Προ: «Πού είναι η υπερθέρμανση του πλανήτη; Θερμοκρασία -3 βαθμούς χθες το βράδυ έξω από το Παρίσι».

Στην ίδια εκπομπή, η συντηρητική σχολιάστρια Ελιζαμπέτ Λεβί σπεύδει να συμφωνήσει με τον συνάδελφό της για να στραφεί εναντίον της κ. Νουβιάν, καταγγέλλοντας «τη θρησκευτική-οικολογική σκέψη», που απειλεί με τον νέο αυτό «εμφύλιο πόλεμο» εκατομμύρια θέσεις εργασίας.

Οι κάθε είδους αρνητές του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής–-πρώτος μεταξύ τους ο Αμερικανός πρόεδρος Τραμπ– συγχέουν συνειδητά τις μετεωρολογικές παρατηρήσεις με τα μακροπρόθεσμα κλιματικά φαινόμενα. Τον Απρίλιο του 2018, δύο μεγάλες έρευνες δημοσιεύονται στην επιστημονική επιθεώρηση Nature. Οι μελέτες αυτές εξηγούν ότι η κλιματική αλλαγή είναι ικανή να οδηγήσει σε μείωση των θερμοκρασιών στη Δυτική Ευρώπη και στη Βόρεια Αμερική. Αυτό οφείλεται σε προσωρινή μεταβολή της ροής των υποθαλάσσιων ρευμάτων του Ατλαντικού και του όγκου υδάτων που αυτά μεταφέρουν.

Η μία από τις μελέτες διαπιστώνει ότι ο όγκος των υποθαλάσσιων ρευμάτων έχει συρρικνωθεί κατά σχεδόν τρία εκατομμύρια κυβικά μέτρα το δευτερόλεπτο μέσα στα τελευταία χίλια χρόνια. Τα ρεύματα αυτά εξασφαλίζουν στη Βόρεια Ευρώπη το εύκρατο κλίμα της, αντλώντας ύδατα από την περιοχή του Νότιου Ατλαντικού και μεταφέροντάς τα προς τη Δυτική Ευρώπη, μέσω του Γκολφ Στριμ. Αυτός είναι ο λόγος που οι χειμώνες στην Κεντρική Γαλλία είναι πολύ θερμότεροι από ό,τι στο Μόντρεαλ του Καναδά, παρότι οι δύο περιοχές βρίσκονται περίπου στο ίδιο γεωγραφικό πλάτος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!