Τρίτη, 20 Μαρτίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
12 °C 5 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
12 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Καθημερινή]: Η Ευρωπαία Συνήγορος του Πολίτη στην «Κ»: Η κρίση στην Ελλάδα αύξησε τη δουλειά μου
[Η Καθημερινή]: Η Ευρωπαία Συνήγορος του Πολίτη στην «Κ»: Η κρίση στην Ελλάδα αύξησε τη δουλειά μου

[Η Καθημερινή]: Η Ευρωπαία Συνήγορος του Πολίτη στην «Κ»: Η κρίση στην Ελλάδα αύξησε τη δουλειά μου

Aν ένας Ευρωπαίος πολίτης θέλει να στραφεί εναντίον των ευρωπαϊκών οργάνων γιατί νιώθει ότι δεν είχε δίκαιη αντιμετώπιση αυτός ή και η εταιρεία του, ή γιατί θέλει να έχει πρόσβαση σε έγγραφα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και δεν του δίνεται η δυνατότητα ή έχει κάποιο πρόβλημα με τον τρόπο που λειτουργεί η ευρωπαϊκής υπηρεσίας φαρμάκων, πρέπει πρώτα απ’ όλα να στείλει ένα γράμμα στην Εμιλι Ο’ Ράιλι, την Ευρωπαία Συνήγορο του Πολίτη, και αυτή θα ασχοληθεί με την υπόθεσή του.

Η Ιρλανδή Εμιλι Ο’ Ράιλι βρίσκεται από το 2013 στη θέση του Ευρωπαίου Συνηγόρου του Πολίτη και μιλάει στην «Κ», λίγο πριν επισκεφθεί την Αθήνα, για το ποια είναι τα πιο συχνά αιτήματα που της έρχονται από την Ελλάδα, πώς η ελληνική κρίση αύξησε τη δουλειά της και κατά πόσον υπάρχει διαύγεια στις διαδικασίες που ακολουθούν οι ευρωπαϊκοί θεσμοί.

Επιτυχία 90%

«Παίρνω τις καταγγελίες που μου έρχονται από τους πολίτες της Ευρωπαϊκής Ενωσης για συγκεκριμένα ευρωπαϊκά όργανα, ακούω την πλευρά των οργάνων, κρίνω αν υπάρχει κάποιο θέμα και μετά κάνω μία σύσταση», λέει η κ. Ο’ Ράιλι, που έχει ένα εντυπωσιακό 90% επιτυχίας στις συστάσεις που κάνει στα όργανα. Οταν ξεκίνησε το 2013, η ελληνική κρίση ήταν τεράστιο θέμα, μετά ξέσπασε η μεταναστευτική, μετά το Brexit, και σήμερα, που οι κρίσεις αυτές βρίσκονται σε ύφεση, οι υποθέσεις που φτάνουν στο γραφείο της Ιρλανδής Συνηγόρου του Πολίτη είναι πολύ λιγότερες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!