Σάββατο, 19 Αυγούστου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
35 °C 7 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
33 °C 11 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Καθημερινή]: Η εβραϊκή κοινότητα στην Πολωνία φοβάται
[Η Καθημερινή]: Η εβραϊκή κοινότητα στην Πολωνία φοβάται

[Η Καθημερινή]: Η εβραϊκή κοινότητα στην Πολωνία φοβάται

ΒΑΡΣΟΒΙΑ. Οι ηγέτες της εβραϊκής κοινότητας στην Πολωνία κάλεσαν με επιστολή τους τον ισχυρότερο πολιτικό της χώρας να αποκηρύξει τον αντισημιτισμό, που τους προκαλεί φόβο και άγχος. Η επικεφαλής της εβραϊκής κοινότητας στη Βαρσοβία Ανα Τσιπτσίνσκα είπε στο Ασοσιείτεντ Πρες ότι η επιστολή προς τον Γιάροσλαβ Κατσίνσκι εστάλη την περασμένη εβδομάδα. Ανέφερε ότι η κοινότητα δεν έχει λάβει ακόμη κάποια απάντηση. Στην επιστολή, η ίδια και ο Λέσλαβ Πιτσέφσκι, ο οποίος επιβλέπει όλες τις εβραϊκές κοινότητες στην Πολωνία, είπαν ότι φοβούνται πως η Πολωνία έχει γίνει λιγότερο ασφαλής για τους Εβραίους.

Παρατήρησαν ότι έχει σημειωθεί «εντατικοποίηση των αντισημιτικών θέσεων στην Πολωνία, βιαιότερη γλώσσα και συμπεριφορά, κάποιες εκ των οποίων κατευθύνονται εναντίον της δικής μας κοινότητας». Ο Κατσίνσκι είναι ο ηγέτης του κυβερνώντος εθνικιστικού Κόμματος του Νόμου και της Δικαιοσύνης. Η εκπρόσωπος του κόμματος δεν σχολίασε την είδηση. Πάντως ο αντισημιτισμός στην Πολωνία είναι βαθιά ριζωμένος στην ιστορία της χώρας και το ζήτημα του Ολοκαυτώματος παραμένει ευαίσθητο.

Οι τεράστιες ανθρώπινες απώλειες της χώρας στον πόλεμο έκαναν τους Πολωνούς διστακτικούς να αποδώσουν ιδιαίτερη ιστορική αξία στην εξόντωση περίπου τριών εκατομμυρίων Εβραίων συμπατριωτών τους, που θα έμοιαζε να επισκιάζει τα δύο εκατομμύρια χριστιανών Πολωνών που έχασαν τη ζωή τους στον πόλεμο και τη γερμανική κατοχή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!