Δευτέρα, 23 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Η Καθημερινή]: «Ευμενίδες»… στις 6 το πρωί
[Η Καθημερινή]: «Ευμενίδες»… στις 6 το πρωί

[Η Καθημερινή]: «Ευμενίδες»… στις 6 το πρωί

«Κάνατε την τρέλα, ξεκινήσατε στις 3 το πρωί και φτάσατε ώς εδώ. Ωραία τώρα είμαστε μαζί σ’ αυτό. Πάμε. Πρέπει να είμαστε μαζί, γιατί μόνο έτσι μπορεί να μας κάνει τη χάρη ο μύθος να μας αποκαλύψει κάτι».

Τα λόγια της ακούγονται διαφορετικά όταν μιλάει για τη συγκεκριμένη παράσταση. Είναι ο ενθουσιασμός της, η προσδοκία της αναμέτρησης με αυτόν τον χώρο, με αυτό το κείμενο, την ώρα που χαράζει, στις 6 ακριβώς, είναι το στοίχημα μιας υποκριτικής δοκιμασίας που αναζητεί το ιδανικό: να βλέπει ο θεατής αυτό που ο ηθοποιός φαντάζεται.

Αύριο 14 Ιουλίου και την Κυριακή 15/7, η Στεφανία Γουλιώτη επανέρχεται στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου σκηνοθετώντας και ερμηνεύοντας τις «Ευμενίδες» του Αισχύλου στο Αρχαίο Στάδιο Επιδαύρου, σε μια παράσταση αρκετά δύσκολη και ιδιαίτερη, όπου μία ηθοποιός και ένας μουσικός (ο Δημήτρης Καμαρωτός) συμπράττουν στο δύσκολο εγχείρημα της αφήγησης ολόκληρου του έργου με όλα τα πρόσωπα να ηχούν μέσα από ένα σώμα και ένα όργανο.

Η Στεφανία Γουλιώτη παρουσίασε τις «Ευμενίδες» για πρώτη φορά το 2015 σε μορφή μονολόγου σε ένα πρωτοποριακό ανέβασμα, όπου γινόταν εκτενής χρήση νέων τεχνολογιών, με βίντεο και φωτισμούς που διαδραμάτιζαν καθοριστικό ρόλο σε εκείνη την παράσταση. Αυτή τη φορά, όλα είναι διαφορετικά. Από το black box η Στεφανία Γουλιώτη θα βρεθεί στο Αρχαίο Στάδιο Επιδαύρου, σε ανοικτό χώρο, σε ένα τοπίο που σε μεγάλο βαθμό «επέβαλλε» μια διαφορετική προσέγγιση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!