Παρασκευή, 20 Απριλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
15 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
19 °C 15 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Καθημερινή]: Ευάλωτοι στα fake news
[Η Καθημερινή]: Ευάλωτοι στα fake news

[Η Καθημερινή]: Ευάλωτοι στα fake news

Οι Ελληνες συναντούν πιο συχνά απ’ όλους τους Ευρωπαίους φαινόμενα παραπληροφόρησης (fake news). Εντούτοις, εμπιστεύονται περισσότερο τα μέσα που τα διαχέουν, δηλαδή τις online πλατφόρμες και τα κοινωνικά δίκτυα. Αντίθετα, δυσπιστούν περισσότερο από τους υπόλοιπους Ευρωπαίους με τα παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης, όπως είναι η τηλεόραση, το ραδιόφωνο και τα έντυπα μέσα (εφημερίδες, περιοδικά).

Σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες εμπιστεύονται περισσότερο τα παραδοσιακά μέσα, και ταυτόχρονα, είναι λιγότερο επιρρεπείς σε «συναντήσεις» με τα συνεχώς διαδιδόμενα fake news. Ολοι, όμως, στην Ε.Ε. συμφωνούν σε πολύ μεγάλο ποσοστό, άνω του 80%, ότι τα fake news συνιστούν σοβαρό πρόβλημα για τη χώρα τους και τη δημοκρατία. Συγκεκριμένα, το 85% των Ευρωπαίων (90% των Ελλήνων) θεωρεί ότι τα fake news συνιστούν πρόβλημα για τη χώρα του, ενώ το 83% των Ευρωπαίων (87% των Ελλήνων) εκτιμά ότι συνιστούν πρόβλημα για τη δημοκρατία.

Τα στοιχεία αυτά περιέχονται στο νέο Ευρωβαρόμετρο που παρουσιάστηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και συγκεκριμένα από την επίτροπο Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας Μαρίγια Γκαμπριέλ. Η παρουσίασή τους προχθές συνιστά τον προπομπό μιας εις βάθος έρευνας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο φαινόμενο των fake news.

Και η νέα αυτή έρευνα αποκαλύπτει νέες πρωτιές των Ελλήνων. Για παράδειγμα, οι συμπατριώτες μας είναι εκείνοι που στην Ε.Ε. εμπιστεύονται λιγότερο την τηλεόραση ως μέσο ενημέρωσης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!