Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Καθημερινή]: Αιτήματα κατοίκων προς Τσίπρα
[Η Καθημερινή]: Αιτήματα κατοίκων προς Τσίπρα

[Η Καθημερινή]: Αιτήματα κατοίκων προς Τσίπρα

Εκτεταμένες δεσμεύσεις ότι θα υπάρξει πλήρης αποκατάσταση των ζημιών των κατοικιών και των δικτύων τους φέρεται ότι έδωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε αντιπροσωπείες κατοίκων από τον Νέο Βουτζά και το Μάτι στη μεταξύ τους τρίωρη συνάντηση το βράδυ της περασμένης Δευτέρας. Τη συνάντηση προκάλεσε επιστολή κατοίκων του Ματιού στον κ. Τσίπρα.

Για τους κατοίκους στο Μάτι το σημαντικότερο ζήτημα είναι η επιβάρυνση της ατμόσφαιρας με τον αμίαντο (στέγες Ελενίτ) και τον μόλυβδο από τις μπαταρίες των αυτοκινήτων. Πολλοί κάτοικοι κοιτάζουν τα ερείπια των σπιτιών τους και βήμα βήμα αποφασίζουν να συλλέξουν ό,τι απέμεινε, χωρίς ιδιαίτερα μέτρα προστασίας (γάντια, μάσκες). Τα υπουργεία Υγείας και Περιβάλλοντος έχουν εκδώσει οδηγίες απομάκρυνσης τοξικών υλικών και κυρίως του αμιάντου, αμέσως μετά τη φωτιά, τις οποίες επικαιροποίησαν χθες, οπότε και εμφανίστηκαν τα πρώτα συνεργεία για να κάνουν μετρήσεις για τις συγκεντρώσεις αυτών των στοιχείων.

Οπως προκύπτει από αναρτήσεις που έκαναν οι δύο αντιπροσωπείες των κατοίκων το βράδυ της Τρίτης, ο πρωθυπουργός δεσμεύθηκε ότι θα αποκατασταθούν οι ζημιές σε κατοικίες που έχουν ακόμα και «πράσινο» χρώμα (σ.σ. μερικές ζημιές), ενώ θα ξανακτισθούν οι κατοικίες που κατεστράφησαν εντελώς στην πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου 2018 και εφόσον είναι μικρότερες των 150 τετραγωνικών μέτρων. Οι κατοικίες όλων των κατηγοριών που υπέστησαν ζημιές, σύμφωνα με τις ίδιες αναρτήσεις, θα απαλλαγούν από την καταβολή ΕΝΦΙΑ για το 2018.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!