Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Καθημερινή]: Αίτημα για πλαφόν στους τουρίστες της Βενετίας
[Η Καθημερινή]: Αίτημα για πλαφόν στους τουρίστες της Βενετίας

[Η Καθημερινή]: Αίτημα για πλαφόν στους τουρίστες της Βενετίας

«Να εγκριθεί αριθμητικό όριο για την είσοδο των τουριστών στην Βενετία», ζητεί ο περιφερειάρχης του Βένετο, Λούκα Τζάια, σε άρθρο του στην εφημερίδα Corriere della Sera. «Πιστεύω στο αριθμητικό όριο. Η Βενετία δεν μπορεί να αντέξει πάνω από ένα συγκεκριμένο αριθμό τουριστών την ημέρα, κάτι που σημαίνει ότι οι ροές πρέπει να ρυθμιστούν με ακριβή τρόπο στα δύο σημεία εισόδου στη Βενετία: την πλατεία Ρόμα και τον σιδηροδρομικό σταθμό», γράφει ο περιφερειάρχης.
Παράλληλα, θεωρεί ότι ο κάθε επισκέπτης θα μπορούσε να συνεισφέρει τον οβολό του για τη συντήρηση της πόλης, χωρίς αυτό να σημαίνει, όμως, ότι η πρόσβαση στη Γαληνοτάτη πρέπει να συνδεθεί με το εισόδημα του κάθε Ιταλού ή ξένου επισκέπτη.
Η παρέμβαση του περιφερειάρχη συνδέεται και με τη δημοσιοποίηση εικόνων από τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, που δείχνουν τουρίστες ημίγυμνους να κυκλοφορούν στα σοκάκια της Βενετίας, να κοιμούνται στις πλατείες και να βουτάνε στα κανάλια της. Επίσης, ο περιφερειάρχης του Βένετο και στέλεχος της Λέγκας του Βορρά ζητεί παράλληλα να μην επιτρέπεται στα μεγάλα κρουαζιερόπλοια να φτάνουν μέχρι τη Βενετία και αναφέρει ότι «για το θέμα αυτό, τρία διαφορετικά υπουργεία έχουν ξεκινήσει γραφειοκρατικό πόλεμο».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!