Σάββατο, 22 Σεπτεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Η ΕΤΕ πέτυχε τον στόχο μείωσης των κόκκινων δανείων του 2018
[Η Καθημερινή]: Η ΕΤΕ πέτυχε τον στόχο μείωσης των κόκκινων δανείων του 2018

[Η Καθημερινή]: Η ΕΤΕ πέτυχε τον στόχο μείωσης των κόκκινων δανείων του 2018

Τη σταδιακή ενίσχυση της οργανικής της κερδοφορίας, την ενίσχυση της ρευστότητας και την επίτευξη των στόχων για τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων που έχουν τεθεί για το 2018, ήδη από το πρώτο εξάμηνο, αποτυπώνουν τα αποτελέσματα της Εθνικής Τράπεζας που ανακοινώθηκαν χθες.

Η ΕΤΕ ολοκλήρωσε στις αρχές Ιουλίου την πώληση χαρτοφυλακίου μη εξυπηρετούμενων δανείων στην Ελλάδα, ύψους περίπου 2 δισ. ευρώ, και το τίμημα της συναλλαγής διαμορφώθηκε περίπου στο 6% του συνολικού ανεξόφλητου κεφαλαίου, ενώ η συναλλαγή ενίσχυσε τον δείκτη CET 1 της ΕΤΕ κατά περίπου 18 μονάδες βάσης.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου Παύλο Μυλωνά, η μείωση του χαρτοφυλακίου των NPEs υπερβαίνει τον στόχο που έχει αναληφθεί έναντι του SSM για το δεύτερο τρίμηνο του 2018 κατά 1,3 δισ. ευρώ και η τράπεζα επιτυγχάνει ήδη τον στόχο για το 2018. Τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα στην Ελλάδα μειώθηκαν κατά 500 εκατ. ευρώ. σε τριμηνιαία βάση, αντανακλώντας αρνητικό ρυθμό δημιουργίας νέων NPEs κατά 300 εκατ. ευρώ, ενώ το υπόλοιπο προέρχεται από λογιστικές διαγραφές.

Σε ό,τι αφορά τις επιδόσεις σε επίπεδο κερδοφορίας, η ΕΤΕ παρουσίασε λειτουργικά κέρδη ύψους 44 εκατ. ευρώ από 25 εκατ. ευρώ το προηγούμενο τρίμηνο, ως αποτέλεσμα της σημαντικής αποκλιμάκωσης του κόστους πιστωτικού κινδύνου. Σύμφωνα με τον CEO του ομίλου, «τα κέρδη προ προβλέψεων άγγιξαν το χαμηλότερο σημείο τους κατά το δεύτερο τρίμηνο, με τη χρηματοδότηση επιχειρήσεων, την ενίσχυση των εσόδων από προμήθειες και τη μείωση των λειτουργικών εξόδων να αναμένεται να συμβάλουν στην ανάκαμψη των αποτελεσμάτων του ομίλου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!