Τρίτη, 17 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: «Εσπασε» το πτωτικό σερί στο Χ.Α.
[Η Καθημερινή]: «Εσπασε» το πτωτικό  σερί στο Χ.Α.

[Η Καθημερινή]: «Εσπασε» το πτωτικό σερί στο Χ.Α.

Την πρώτη θετική συνεδρίαση τον Ιούλιο είχε το ελληνικό χρηματιστήριο, έπειτα από τρεις συνεχόμενες ημέρες πτώσης, με τον τζίρο να παραμένει απελπιστικά χαμηλός για μία ακόμα μέρα και τη μεταβλητότητα να δίνει το «παρών» σε αρκετούς τίτλους, υπογραμμίζοντας την επιμονή της επιφυλακτικότητας από την πλευρά των επενδυτών. Η αντίδραση, πάντως, ήταν αρκετά συντηρητική, αν συγκριθεί με αυτή των ευρωπαϊκών δεικτών, αν και ήρθε σε αντίθεση με την ελαφρά επιδείνωση της αγοράς ελληνικών ομολόγων, όπου η απόδοση του 10ετούς αυξήθηκε και πάλι πάνω από το 4% έπειτα από τρεις ημέρες παραμονής στα επίπεδα του 3,96%. Η απουσία των αγοραστών συνεχίζει να κρατά την όποια ανοδική κίνηση σε πολύ στενό εύρος, γεγονός που κρατά τον Γενικό Δείκτη «κολλημένο» σε ρηχά νερά.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,56%, στις 748,57 μονάδες, έχοντας κινηθεί σε εύρος διακύμανσης μόλις… 5 μονάδων. Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 28,34 εκατ. ευρώ και σε άκρως απογοητευτικά για τη συνέχεια επίπεδα, ενώ ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,79%, στις 849,73 μονάδες.

Ο Γενικός Δείκτης έχει να αγγίξει τις 800 μονάδες από τα μέσα Μαΐου, εν μέσω της αναταραχής στην Ιταλία, με τη μέση συναλλακτική δραστηριότητα πλέον να διαμορφώνεται στα 25 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με τους αναλυτές της Κύκλος ΑΧΕΠΕΥ, η υπέρβαση του σκηνικού συναλλακτικής απαξίωσης είναι κατεπείγουσα, αλλά κάθε άλλο παρά πιθανή, ενόσω συνεχίζεται η ένδεια εξελίξεων που μπορούν να λειτουργήσουν ως θετικοί καταλύτες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!