Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Αισιοδοξία Ντάισελμπλουμ για ολοκλήρωση της αξιολόγησης σε τεχνικό επίπεδο έως τις 5 Δεκεμβρίου
[Η Καθημερινή]: Αισιοδοξία Ντάισελμπλουμ για ολοκλήρωση της αξιολόγησης σε τεχνικό επίπεδο έως τις 5 Δεκεμβρίου

[Η Καθημερινή]: Αισιοδοξία Ντάισελμπλουμ για ολοκλήρωση της αξιολόγησης σε τεχνικό επίπεδο έως τις 5 Δεκεμβρίου

Την αισιοδοξία του για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης σε επίπεδο τεχνικό (SLA) μέχρι το Εurogroup στις 5 Δεκεμβρίου εξέφρασε ο πρόεδρος του Eurogroup ο κ. Ντάισελμπλουμ στην Επιτροπή οικονομικών υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου έτσι ώστε να γίνει μία συζήτηση για τα βραχυπρόθεσμα, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα μέτρα για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Ο Κ. Ντάισελμπλουμ είπε ότι ελπίζει να υπάρχει συμφωνία στα εργασιακά καθώς «αυτό είναι ένα σημαντικό θέμα που πρέπει να έχει λυθεί» και ανέφερε ότι ένα από τα βασικά θέματα συζήτησης στο Eurogroup στις 5 Δεκεμβρίου θα είναι οι στόχοι για το πρωτογενές πλεόνασμα μεσοπρόθεσμα, καθώς μέχρι το 2018 ο στόχος για το 3,5% πλεόνασμα είναι εντός τροχιάς.

Από την μια εξήγησε το ΔΝΤ υποστηρίζει ότι δεν είναι αναγκαίο η Ελλάδα να διατηρήσει για πολλά χρόνια τον στόχο του 3,5%, ενώ από την άλλη κάποιοι λένε ότι θα πρέπει να τον διατηρήσει ανέφερε ο κ. Ντάισελμπλουμ λέγοντας ότι «ανάμεσα στις δύο αυτές απόψεις υπάρχει ένας ρεαλιστικός δρόμος».

Ο πρόεδρος του Eurogroup παραδέχτηκε ότι το ΔΝΤ «έχει κάποιο δίκιο» όταν λέει πόσο δύσκολο είναι να καταφέρει η Ελλάδα πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% για χρόνια «είναι κάτι τεράστιο αυτό που ζητάμε, πρέπει να είμαστε ρεαλιστές», είπε χαρακτηριστικά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!