Σάββατο, 29 Απριλίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Καθημερινή]: Αισιόδοξα μηνύματα για το επιχειρείν στο «Πανόραμα Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας»
[Η Καθημερινή]: Αισιόδοξα μηνύματα για το επιχειρείν στο «Πανόραμα Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας»

[Η Καθημερινή]: Αισιόδοξα μηνύματα για το επιχειρείν στο «Πανόραμα Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας»

Ηταν Παρασκευή απόγευμα, πρώτη ημέρα του έβδομου «Πανοράματος Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας». Οι χώροι του συνεδριακού κέντρου του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών ήταν ένα πολύβουο μελίσσι. Στις αίθουσες διεξάγονταν συζητήσεις στελεχών από διαφόρους κλάδους, που συχνά συνεχίζονταν σε πιο ελεύθερη μορφή μετά το πέρας της επίσημης συνεδρίας, για όσους είχαν ακόμα περισσότερες ερωτήσεις. Στους διαδρόμους εκπροσωπούνταν μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες της χώρας, έτοιμες να ενημερώσουν τους συμμετέχοντες για ευκαιρίες απασχόλησης. Στο CV corner, σύμβουλοι σταδιοδρομίας εξέταζαν βιογραφικά – είδαν 600 συνολικά μέσα στο τριήμερο.
Ο εμπνευστής του εγχειρήματος, Ιορδάνης Λαδόπουλος, κυκλοφορούσε από αίθουσα σε αίθουσα, με παραινέσεις και ευχαριστίες προς τους εισηγητές. Οι δεκάδες –σχεδόν 100– εθελοντές κινούνταν προς πάσα κατεύθυνση υπηρετώντας το σκοπό του πολυσυνεδρίου: να φέρει σε επαφή φοιτητές και άλλους νέους από 18 έως 35 ετών (4.800 συνολικά ήλθαν στο συνεδριακό κέντρο, αριθμός ρεκόρ) με εταιρείες που αναζητούν εργαζομένους και επενδυτές που ψάχνουν την επόμενη πολλά υποσχόμενη start-up.
Η πιο δημοφιλής συνεδρία της πρώτης ημέρας ήταν η συζήτηση μεταξύ των αστέρων της νεοφυούς επιχειρηματικότητας, με τον Μάρκο Βερέμη, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Upstream, στον ρόλο του συντονιστή. Στο πάνελ συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο Νίκος Δρανδάκης, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της πρόσφατα εξαγορασθείσας Taxibeat, ο Σπύρος Μαγιάτης, συνιδρυτής της ραγδαία αναπτυσσόμενης Workable.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!