Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Καθημερινή]: Ο Ερντογάν «νοσταλγεί» την Οθωμανική Αυτοκρατορία
[Η Καθημερινή]: Ο Ερντογάν «νοσταλγεί» την Οθωμανική Αυτοκρατορία

[Η Καθημερινή]: Ο Ερντογάν «νοσταλγεί» την Οθωμανική Αυτοκρατορία

Στα «συναισθηματικά» σύνορα της Τουρκίας, τα οποία επέκτεινε από τη Βόρειο Αφρική έως τη Σιβηρία, αναφέρθηκε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στη Δυτική Θράκη και στη Θεσσαλονίκη. «Η Τουρκία δεν είναι μόνο Τουρκία» είπε ο κ. Ερντογάν, μιλώντας το Σάββατο στο ομώνυμο πανεπιστήμιο (Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν) στη Ριζούντα, με αφορμή την πρώτη ημέρα του ακαδημαϊκού έτους, για να υποστηρίξει ότι η χώρα του έχει ιστορικά δικαιώματα σε μια ευρύτερη γεωγραφική περιοχή που εκτείνεται στα εδάφη της οθωμανικής αυτοκρατορίας.
Ο Τούρκος πρόεδρος παρουσίασε το οθωμανικό όραμά του λίγες μόνο ημέρες μετά την ανακίνηση εκ μέρους του θέματος αναθεώρησης της Συνθήκης της Λωζάννης, που για πολλούς θεωρείται ότι είναι η ιδρυτική πράξη της σύγχρονης κεμαλικής Τουρκικής Δημοκρατίας. Οπως προκύπτει από την ιστοσελίδα της τουρκικής προεδρίας, ο Ερντογάν δεν αναφέρθηκε άμεσα ή έμμεσα σε δημοψήφισμα στη Δυτική Θράκη, όπως αρχικά μεταδόθηκε λανθασμένα από το ΑΠΕ και αναπαράχθηκε από ειδησεογραφικές ιστοσελίδες.
«Η Τουρκία πάντα αγκάλιασε κάθε καταπιεσμένο και κάθε θύμα και ουδέποτε εγκατέλειψε τους ομοεθνείς της. Τα γεωγραφικά μας σύνορα είναι διαφορετικά από τα σύνορα της καρδιάς μας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!