Σάββατο, 20 Απριλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Καθημερινή]: Eρήμην η δίκη του Πάσσαρη, 18 χρόνια μετά τις στυγερές δολοφονίες
[Η Καθημερινή]: Eρήμην η δίκη του Πάσσαρη, 18 χρόνια μετά τις στυγερές δολοφονίες

[Η Καθημερινή]: Eρήμην η δίκη του Πάσσαρη, 18 χρόνια μετά τις στυγερές δολοφονίες

Ερήμην ξεκίνησε σήμερα η δίκη του διαβόητου κακοποιού Κώστα Πάσσαρη, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, μετά την απόρριψη από το δικαστήριο των αιτημάτων για αναβολή της δίκης.

Δεκαοκτώ χρόνια μετά τις στυγέρες δολοφονίες δυο αστυνομικών και τον τραυματισμό ενός σωφρονιστικού υπαλλήλου, στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθήνας το 2001, τελικώς η δίκη ξεκίνησε, ενώ ο Πάσσαρης εξακολουθεί να κρατείται σε φυλακές της Ρουμανίας.

Η δίκη θα γίνει ερήμην του, καθώς οι Ρουμάνοι αρνήθηκαν την έκδοση του κατηγορούμενου με το σκεπτικό ότι οι ελληνικές αρχές δεν προσδιόρισαν τον χρόνο που θα διαρκέσει η δίκη.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο απέρριψε το αίτημα για νέα αναβολή της υπόθεσης, υιοθετώντας την πρόταση της εισαγγελέως η οποία υπογράμμισε πως «ελλοχεύει ο κίνδυνος παραγραφής» για τα εγκλήματα του Κώστα Πάσσαρη. Εκτός από τις δύο δολοφονίες και την απόπειρα ανθρωποκτονίας, ο Πάσσαρης αντιμετωπίζει και κατηγορίες για σωρεία αδικημάτων.

Πριν το δικαστήριο αποφασίσει την συνέχιση της διαδικασίας, είχε προηγηθεί η τοποθέτηση τόσο του συνηγόρου υπεράσπισης, όσο και της πολιτικής αγωγής, οι οποίοι ζήτησαν την σύντομη διακοπή της δίκης, προκειμένου να εκδοθεί ο διαβόητος κακοποιός στη χώρα μας, ώστε να δικαστεί για σειρά κακουργηματικών πράξεων, μεταξύ αυτών και για τις δολοφονίες.

Η έκδοση του Κώστα Πάσσαρη έχει μπλέξει εδώ και χρόνια στα γρανάζια της γραφειοκρατίας και παρά το γεγονός ότι ο ίδιος φέρεται, σύμφωνα με τον δικηγόρο του, να συναινεί με την έκδοση του, αυτό δεν έχει γίνει, με αποτέλεσμα η υπόθεση να έχει αναβληθεί τρεις φορές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!