Σάββατο, 22 Σεπτεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Καθημερινή]: Εργαζόμενη μητέρα τεσσάρων παιδιών πέτυχε 6η στο ΠΑΠΕΙ
[Η Καθημερινή]: Εργαζόμενη μητέρα τεσσάρων παιδιών πέτυχε 6η στο ΠΑΠΕΙ

[Η Καθημερινή]: Εργαζόμενη μητέρα τεσσάρων παιδιών πέτυχε 6η στο ΠΑΠΕΙ

Ηθελε να κάνει κάτι για τον εαυτό της. Αυτό μας απάντησε η 52χρονη Αναστασία Φραγκίδου, καθαρίστρια στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης, όταν τη ρωτήσαμε τον λόγο που την παρακίνησε να δώσει Πανελλαδικές Εξετάσεις. Η κ. Φραγκίδου πέρασε στο Τμήμα Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιά, περνώντας αρκετούς δύσκολους χειμώνες για να το καταφέρει.

Είναι από την Αρίσβη της Λέσβου, παντρεύτηκε στα 19 της, έκανε το πρώτο της παιδί (αγόρι) στα 20 της και ακολούθησαν δύο δίδυμα κορίτσια κι ακόμα ένα κοριτσάκι! Πού καιρός για σπουδές; Ειδικά όταν έπειτα από κάποια χρόνια έμεινε μόνη της να φροντίζει και τα τέσσερα…«Ηθελα πάντα να συνεχίσω τις σπουδές μου, αλλά παντρεύτηκα μικρή και έκανα τέσσερα παιδιά, δεν είχα ποτέ χρόνο. Οταν πια μεγάλωσαν και μπήκαν σε μια σειρά, ένιωσα ξανά την ανάγκη», μας λέει η Αναστασία Φραγκίδου.

Στα θρανία, ξανά

Το 2011, παράλληλα με τη δουλειά της ως καθαρίστρια, κάθησε ξανά στα θρανία για να ξεκινήσει το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στη Μυτιλήνη. Στη συνέχεια και επειδή τα παιδιά της σπούδαζαν στην Αθήνα, ζήτησε μετάθεση και το 2014 πήγε στο ίδιο πόστο, στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης της πρωτεύουσας. Εκείνη τη χρονιά ξεκίνησε στο 7ο Επαγγελματικό Λύκειο Αμπελοκήπων. Τα ωράριά της ήταν εξαντλητικά. Πέντε και τέταρτο το πρωί έπρεπε να βρίσκεται στη δουλειά έως τη 1 το μεσημέρι.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!