Σάββατο, 18 Αυγούστου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Εργα 780 εκατ. ευρώ υπογράφει τις επόμενες εβδομάδες η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ
[Η Καθημερινή]: Εργα 780 εκατ. ευρώ  υπογράφει τις επόμενες εβδομάδες η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

[Η Καθημερινή]: Εργα 780 εκατ. ευρώ υπογράφει τις επόμενες εβδομάδες η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

Το προσεχές φθινόπωρο, 15 και πλέον μήνες από την ανάδειξή της ως προσωρινής αναδόχου, τον Μάιο του 2017 (κι ενώ ο διαγωνισμός διεξήχθη τον Οκτώβριο του 2016!), η κοινοπραξία ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και του ινδικού ομίλου της GMR αναμένεται εντέλει να υπογράψει τη σύμβαση για την παραχώρηση εκμετάλλευσης του νέου αεροδρομίου στο Καστέλλι του Ηρακλείου Κρήτης, με τις πρόδρομες εργασίες να προσδιορίζονται χρονικά για το πρώτο τρίμηνο του 2019. Οπως προκύπτει, πριν από λίγες ημέρες η σύμβαση έλαβε το πράσινο φως της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με αποτέλεσμα πλέον να εκκρεμεί μόνο ο προσυμβατικός έλεγχος από το Ελεγκτικό Συνέδριο, προκειμένου στη συνέχεια να κυρωθεί και από τη Βουλή. Υπενθυμίζεται ότι η επένδυση αναμένεται να ανέλθει σε 480 εκατ. ευρώ.

Εκτός από την κατασκευή και εκμετάλλευση του ίδιου του αεροδρομίου, στο αντικείμενο της σύμβασης παραχώρησης περιλαμβάνεται και η μελέτη, κατασκευή και χρηματοδότηση των οδικών προσβάσεων σύνδεσης του νέου αεροδρομίου Καστελλίου με τον Βόρειο και Νότιο Οδικό άξονα της Κρήτης, ήτοι του νέου κλειστού αυτοκινητόδρομου (μήκους 18 χιλιομέτρων περίπου, διατομής δύο λωρίδων ανά κατεύθυνση με διαχωρισμένο οδόστρωμα) για τη σύνδεση του Νέου Αεροδρομίου Καστελλίου με τον Βόρειο Οδικό άξονα της Κρήτης στην περιοχή της Χερσονήσου.

Σημειωτέον ότι ο όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ αναμένεται να διεκδικήσει και τα αεροδρόμια της Σόφιας στη Βουλγαρία και του Βουκουρεστίου στη Ρουμανία, θέλοντας να ενισχύσει το χαρτοφυλάκιο των έργων παραχώρησης όχι μόνο σε ό,τι αφορά τους οδικούς άξονες αλλά και τα αεροδρόμια. Υπενθυμίζεται ότι το έργο στο Καστέλλι θα ενταχθεί και αυτό, μαζί με τις υφιστάμενες συμμετοχές στους οδικούς άξονες, στη νέα θυγατρική εταιρεία παραχωρήσεων του ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Η εταιρεία είχε λάβει μέρος και στον αντίστοιχο διαγωνισμό κατασκευής και παραχώρησης εκμετάλλευσης και του νέου αεροδρομίου του Βελιγραδίου (επίσης με την ινδική GMR), ο οποίος κατέληξε στη γαλλική Vinci.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!