Κυριακή, 19 Αυγούστου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Καθημερινή]: Ερευνα: Οχι αλκοόλ, όχι σεξ, μόνο οικογένεια και Ιντερνετ
[Η Καθημερινή]: Ερευνα: Οχι αλκοόλ, όχι σεξ, μόνο οικογένεια και Ιντερνετ

[Η Καθημερινή]: Ερευνα: Οχι αλκοόλ, όχι σεξ, μόνο οικογένεια και Ιντερνετ

ΛΟΝΔΙΝΟ. Οι έφηβοι προτιμούν ολοένα και περισσότερο να περνούν τον χρόνο τους στο Διαδίκτυο και να συναναστρέφονται με τις οικογένειές τους αντί να έχουν σεξουαλικές σχέσεις, σύμφωνα με νέα βρετανική μελέτη. Η έρευνα έδειξε επίσης ότι τα παιδιά ηλικίας από 16 έως 18 ετών καταναλώνουν λιγότερο αλκοόλ και επικεντρώνονται περισσότερο στην εκπαίδευση και στις μελλοντικές τους σταδιοδρομίες συγκριτικά με τις γενιές του παρελθόντος. Η βρετανική συμβουλευτική υπηρεσία εγκυμοσύνης (BPAS) δήλωσε πως αυτοί οι παράγοντες μπορούν εν μέρει να εξηγήσουν τα αρκετά χαμηλότερα επίπεδα εφηβικής εγκυμοσύνης που παρατηρούνται τα τελευταία τρία χρόνια.

Σύμφωνα με δηλώσεις των ερευνητών, οι κοινωνικές αλληλεπιδράσεις μεταξύ των εφήβων παρουσιάζουν αξιοσημείωτη αλλαγή, καθώς οι νέοι τού σήμερα εστιάζουν στον χρόνο με την οικογένεια και την επαφή μέσω του Διαδικτύου, γεγονός που αδιαμφισβήτητα επηρεάζει την πιθανότητα να έχουν σεξουαλικές σχέσεις. Μάλιστα, τα δύο τρίτα των εφήβων που ερωτήθηκαν ανέφεραν πως δεν είχαν κάνει ποτέ σεξ, ενώ το ένα τέταρτο δήλωσε ότι δεν έχει ποτέ καταναλώσει αλκοόλ.

Ταυτόχρονα, περισσότερα από τα δύο τρίτα (70%) των ερωτηθέντων ανέφεραν πως επικοινωνούν με τους φίλους τους ηλεκτρονικά τέσσερις ή περισσότερες φορές την εβδομάδα, ενώ λιγότερο από το ένα τέταρτο (24%) παραδέχθηκαν ότι συναντιούνται εξίσου συχνά από κοντά με τα φιλικά τους πρόσωπα. Το ένα πέμπτο των εφήβων που συμμετείχαν στην έρευνα ανέφερε πως συναντιέται με φίλους εκτός πλαισίου του σχολικού προγράμματος μόλις μία φορά τον μήνα, ή και λιγότερο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!