Σάββατο, 20 Απριλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Η Καθημερινή]: Ερευνα: Μετά τα 30 επέρχεται η πραγματική ενηλικίωση
[Η Καθημερινή]: Ερευνα: Μετά τα 30 επέρχεται η πραγματική ενηλικίωση

[Η Καθημερινή]: Ερευνα: Μετά τα 30 επέρχεται η πραγματική ενηλικίωση

Οι άνθρωποι δεν μπορούν να ενηλικιωθούν πλήρως πριν τα 30 τους έτη ισχυρίζεται νέα έρευνα νευροπεπιστημόνων που επικαλείται σε άρθρο του το βρετανικό δίκτυο του BBC,

Επιστήμονες που εξετάζουν τις λειτουργίες του εγκεφάλου και το νευρικό σύστημα κατέληξαν ότι η ηλικία ενηλικίωσης διαφέρει σημαντικά από άτομο σε άτομο.

Παρόλο που στη Βρετανία, όπως και στην Ελλάδα, ενήλικας θεωρείται ένα άτομο που έχει κλείσει τα 18 του χρόνια, έρευνες υποδεικνύουν ότι τα άτομα στην ηλικία των 18 εξακολουθούν να υφίστανται αλλαγές στον εγκέφαλο, οι οποίες μπορούν να επηρεάσουν τη συμπεριφορά.

Σε αυτό το πλαίσιο επισημαίνουυν ότι οι αλλαγές αυτές στον εγκέφαλο είναι πιθανό ακόμη και να αναπτύξουν διαταραχές ψυχικής υγείας.

«Αυτό που πραγματικά λέμε είναι ότι ο ορισμός του πότε “μετακινείτε” κανείς από την παιδική ηλικία στην ενήλικη ζωή φαίνεται όλο και πιο παράλογος», υπογραμμίζει στο BBC ο καθηγητής του Πανεπιστήμιου Κέιμπριτζ, Πίτερ Τζόουνς, ενώ προσθέτει ότι ουσιατικά πρόκειται για μια «πολύ ξεχωριστή και λεπτή μετάβαση η οποία πραγαμτοποιείται μετά τη τρίτη δεκαετία».

Υποθέτω ότι συστήματα όπως το εκπαιδευτικό σύστημα, το σύστημα υγείας και το νομικό σύστημα το καθιστούν βολικό για τον εαυτό τους, έχοντας ορισμούς.

Οταν φτάσεις τα 18, μπορείς να ψηφίσεις, να αγοράσεις αλκοόλ, να πάρεις δάνειο, ενώ είσαι ενήλικας ακόμη και απέναντι στον νόμο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!