Τετάρτη, 28 Ιουνίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
27 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
25 °C 0 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Καθημερινή]: Ερευνα για τους χάκερ ακολουθώντας τα ίχνη του ιού WannaCry
[Η Καθημερινή]: Ερευνα για τους χάκερ ακολουθώντας τα ίχνη του ιού WannaCry

[Η Καθημερινή]: Ερευνα για τους χάκερ ακολουθώντας τα ίχνη του ιού WannaCry

Τα δύο τρίτα των θυμάτων της κυβερνοεπίθεσης της περασμένης εβδομάδας διέθεταν λειτουργικό σύστημα Windows 7 και δεν είχαν τις τελευταίες ρυθμίσεις ασφαλείας, όπως δείχνει έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία BitSight για λογαριασμό του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters.
Οι ερευνητές προσπαθούν να εντοπίσουν τα πρώτα χνάρια του ιού WannaCry, ενός ιού που εξακολουθεί να αποτελεί πραγματική απειλή στην Κίνα και τη Ρωσία, καθώς ευελπιστούν ότι αν βρουν τα πρώτα πλήγματα θα καταφέρουν να φτάσουν και σε αυτούς που βρίσκονται πίσω από την επίθεση.
Μία θεωρία είναι ότι πίσω από το κακόβουλο λογισμικό βρίσκεται η Βόρεια Κορέα. Φημολογείται ότι η ομάδα Lazarus, εξειδικευμένων χάκερ, δουλεύει για λογαριασμό της Βόρειας Κορέας. Σύμφωνα με ειδικούς της Google σε θέματα ασφάλειας, υπάρχουν αρκετές ομοιότητες μεταξύ του κώδικα που απαρτίζει τις συνθήκες του WannaCry –του κακόβουλου λογισμικού που χρησιμοποιήθηκε στις πρόσφατες επιθέσεις– και εργαλείων τα οποία εικάζεται πως έχει αναπτύξει η συγκεκριμένη ομάδα στο παρελθόν.
Από την πλευρά της, η εταιρεία διαδικτυακής ασφάλειας Kaspersky Labs αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι χρειάζονται περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις προηγούμενες εκδόσεις του WannaCry προκειμένου να βγει ένα συγκροτημένο πόρισμα.
Οι ειδικοί σε θέματα ασφάλειας ηλεκτρονικών υπολογιστών προειδοποιούν ότι, αν και περί τις τριακόσιες χιλιάδες ηλεκτρονικές διευθύνσεις επλήγησαν από το κακόβουλο λογισμικό WannaCry, πρέπει να αναμένονται και νέες επιθέσεις από εκδόσεις του ιού που θα έχουν επιδιορθώσει τις αρχικές ατέλειές του με δραματικές συνέπειες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!