Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Καθημερινή]: Ερχονται νέα ευρωπρόστιμα για τα λύματα στο Θριάσιο
[Η Καθημερινή]: Ερχονται νέα ευρωπρόστιμα για τα λύματα στο Θριάσιο

[Η Καθημερινή]: Ερχονται νέα ευρωπρόστιμα για τα λύματα στο Θριάσιο

Την επιβολή προστίμου στη χώρα μας, γιατί 12 χρόνια μετά την πρώτη της καταδίκη από το Ευρωδικαστήριο δεν έχει ακόμα λύσει το αποχετευτικό πρόβλημα στο Θριάσιο Πεδίο ζητά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η πρόταση προστίμου ανέρχεται σε 16,76 εκατ. ευρώ μέχρι στιγμής, το οποίο θα προσαυξάνεται για κάθε ημέρα που περνά μέχρι την πλήρη συμμόρφωση της χώρας μας.

Η προσφυγή, που κατατέθηκε τον Ιούνιο εισήχθη χθες στο Ευρωδικαστήριο. Η Ελλάδα καταδικάστηκε για πρώτη φορά από το Ευρωδικαστήριο στις 24 Ιουνίου 2004, καθώς βάσει κοινοτικής Οδηγίας στις πόλεις του κόλπου της Ελευσίνας έπρεπε το αργότερο στο τέλος του 1998 να γίνει δευτεροβάθμια επεξεργασία των αστικών λυμάτων (ο κόλπος της Ελευσίνας έχει χαρακτηριστεί ευαίσθητη περιοχή από το 1999).

Μετά την πρώτη καταδίκη, οι ελληνικές αρχές ενημέρωσαν την Επιτροπή ότι ο απαραίτητος βιολογικός καθαρισμός, και τοι μεγαλύτερο μέρος των δικτύων θα ήταν έτοιμα έως το τέλος του 2010. Πράγματι ο βιολογικός καθαρισμός λειτούργησε στις 27 Ιουλίου 2012, ωστόσο η κατασκευή του δικτύου (δευτερεύον, ευθύνης της Περιφέρειας και τριτεύον, ευθύνης των δήμων Ασπροπύργου, Ελευσίνας, Μάνδρας) καθυστέρησε περαιτέρω (οι κεντρικοί αγωγοί, ευθύνης της ΕΥΔΑΠ, είχαν κατασκευαστεί).

Παρά την προσπάθεια των ελληνικών αρχών να αποδείξουν ότι το πρόβλημα βρίσκεται υπό επίλυση, η Επιτροπή δεν πείστηκε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!