Πέμπτη, 23 Μαΐου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Επόμενος στόχος, η Ευρώπη
[Η Καθημερινή]: Επόμενος στόχος, η Ευρώπη

[Η Καθημερινή]: Επόμενος στόχος, η Ευρώπη

Μετά την αύξηση των δασμών σε κινεζικά προϊόντα 200 δισ. δολαρίων που επέβαλε τελικά ο Λευκός Οίκος την Παρασκευή, ο Αμερικανός πρόεδρος μπορεί να στρέψει τα πυρά του στην απέναντι όχθη του Ατλαντικού και να ανεβάσει τους τόνους με την Ε.Ε. Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να αναγγείλει την απόφασή του για το εάν θα φορολογήσει τις εισαγωγές αυτοκινήτων. Προς το παρόν η Ε.Ε., που είναι η μεγαλύτερη εμπορική δύναμη στον κόσμο, παρακολουθεί εξ αποστάσεως την εμπορική αντιπαράθεση μεταξύ των δύο ισχυρότερων οικονομιών. Δεν είναι μια ευχάριστη θέση για μια οικονομία που κινείται σε βραδύτερους ρυθμούς.

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες και υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι έχουν ξεκαθαρίσει προ πολλού πως δεν προτίθενται να προχωρήσουν σε εμπορικές διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ κάτω από την απειλή του Ντόναλντ Τραμπ για την επιβολή νέων δασμών. Αλλά ο κίνδυνος της φορολόγησης των εισαγωγών αυτοκινήτων και εξαρτημάτων αυτοκινήτων από την Ε.Ε. τούς έχει αναγκάσει να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Τον Φεβρουάριο, ο Τραμπ παρέλαβε την έκθεση του υπουργείου Εμπορίου που μελετάει εάν οι εισαγωγές αυτοκινήτων και εξαρτημάτων αυτοκινήτων παρουσιάζουν κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ. Η τρίμηνη περίοδος που προβλέπεται μέχρι να λάβει ο Αμερικανός πρόεδρος την απόφασή του λήγει στις 18 Μαΐου. Οι επικεφαλής των αυτοκινητοβιομηχανιών προσδοκούν πως ο Αμερικανός πρόεδρος θα παρατείνει την προθεσμία για ακόμη έξι μήνες, αν και θα μπορούσε να προχωρήσει στην επιβολή δασμών εφόσον δεν υπάρξει συμφωνία με την Ευρώπη και την Ιαπωνία.

Ορισμένοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι θεωρούν πως ο Τραμπ θα αποφασίσει τελικά πως δεν αξίζει τον κόπο να φορολογήσει τις εισαγωγές αυτοκινήτων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!