Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΑΘΛΗΤΙΚΑ | [Η Καθημερινή]: Οι επόμενες κινήσεις FIFA και UEFA για την Ελλάδα
[Η Καθημερινή]: Οι επόμενες κινήσεις FIFA και UEFA για την Ελλάδα

[Η Καθημερινή]: Οι επόμενες κινήσεις FIFA και UEFA για την Ελλάδα

Η επόμενη ημέρα, έπειτα από την αναμενόμενη παρέμβαση της FIFA και την απόφασή της να διορίσει στην ΕΠΟ «επιτροπή εξομάλυνσης», που θα αναλάβει τη διοίκηση της ομοσπονδίας και θα την οδηγήσει σε εκλογές το αργότερο έως τις 31/5/2017, βρίσκει τα ενδιαφερόμενα μέρη σε στάση αναμονής.
Ο επικεφαλής της μεικτής επιτροπής FIFA-UEFA, που θα διορίσει την «επιτροπή εξομάλυνσης», Κ. Κουτσοκούμνης αναμένεται στην Αθήνα στο τέλος της εβδομάδας. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», προσανατολίζεται σε ολιγομελές σχήμα που δεν θα ξεπερνά τα δέκα άτομα. Επίσης στις επιλογές του δεν θα βρίσκονται πρόσωπα που συνδέονται άμεσα με τις μεγάλες ΠΑΕ, ούτε, επίσης, πρόεδροι ποδοσφαιρικών ενώσεων.
Το πρώτο θέμα με το οποίο θα ασχοληθεί η «επιτροπή εξομάλυνσης» θα είναι η επικαιροποίηση του «κανονισμού διαιτησίας» και στη συνέχεια το θέμα της εναρμόνισης της αθλητικής νομοθεσίας με το καταστατικό της ΕΠΟ, όπου αυτό απαιτείται. Οπως ανέφερε το σχετικό έγγραφο της FIFA «οι αποφάσεις της “επιτροπής εξομάλυνσης” θα είναι τελικές και δεσμευτικές», ενώ μέχρι η επιτροπή να στελεχωθεί, η διοίκηση θα ασκείται από την Εκτελεστική Επιτροπή που υπήρχε πριν από την απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ, το οποίο με απόφασή του την περασμένη Τρίτη ακύρωσε τις εκλογές, διόρισε προσωρινή διοίκηση στην ομοσπονδία και διέταξε οι εκλογές να γίνουν εντός δύο μηνών βάσει των προβλεπόμενων στον αθλητικό νόμο».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!