Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2019
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
9 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
6 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Επιτροπή Ανταγωνισμού: Εχει εισπραχθεί το 54% των προστίμων
[Η Καθημερινή]: Επιτροπή Ανταγωνισμού: Εχει εισπραχθεί το 54% των προστίμων

[Η Καθημερινή]: Επιτροπή Ανταγωνισμού: Εχει εισπραχθεί το 54% των προστίμων

Πάνω από το 50% των προστίμων που έχει επιβάλει η Επιτροπή Ανταγωνισμού από το 2015 μέχρι σήμερα έχει εισπραχθεί. Το παραπάνω προκύπτει από τα στοιχεία που προσκόμισε χθες ο πρόεδρος της Αρχής, Δημήτρης Κυριτσάκης, κατά τη συζήτηση των εκθέσεων πεπραγμένων των ετών 2016 και 2017 στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα λεπτομερή στοιχεία που παρουσιάστηκαν χθες, από τα συνολικά πρόστιμα ύψους 155.178.666,56 που έχει επιβάλει η Επιτροπή Ανταγωνισμού την τελευταία τετραετία και που έχουν τελεσιδικήσει, καταβλήθηκαν, όπως προκύπτει από τις ΔΟΥ, 83.396.411,03 ευρώ, περίπου δηλαδή το 54%. Σε σύνολο 49 προστίμων, τα 28 έχουν εξοφληθεί, συμπεριλαμβανομένων, μάλιστα, κάποιων υψηλών προστίμων που είχαν επιβληθεί σε μερικές από τις κατασκευαστικές εταιρείες που εμπλέκονταν στη γνωστή υπόθεση του «καρτέλ» των εργολάβων. Σε επτά περιπτώσεις έχει γίνει ρύθμιση οφειλών, ενώ υπήρξαν και δύο περιπτώσεις που επιβλήθηκαν μεν πρόστιμα, αλλά σε εταιρείες που έχουν πτωχεύσει. Πρόκειται συγκεκριμένα για τις εταιρείες Neoset και Χόντος Παλλάς Πολυκαταστήματα, στις οποίες είχαν επιβληθεί πρόστιμα ύψους 88.814,62 και 153.726,77 ευρώ αντιστοίχως.

Σε δύο περιπτώσεις έχει εκδοθεί απόφαση αναστολής του προστίμου, ενώ σε τέσσερις περιπτώσεις, που αφορούν όλες την υπόθεση του «καρτέλ» των καλλυντικών, το Διοικητικό Εφετείο ακύρωσε τις αποφάσεις της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Σε δύο ακόμη περιπτώσεις είχαν εξοφληθεί τα πρόστιμα το 2017, αλλά το 2018 εκδόθηκαν αποφάσεις που τα ακυρώνουν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!