Δευτέρα, 27 Μαΐου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Καθημερινή]: Επίθεση με drones σε σταθμούς άντλησης πετρελαίου στη Σαουδική Αραβία
[Η Καθημερινή]: Επίθεση με drones σε σταθμούς άντλησης πετρελαίου στη Σαουδική Αραβία

[Η Καθημερινή]: Επίθεση με drones σε σταθμούς άντλησης πετρελαίου στη Σαουδική Αραβία

Επίθεση με drones δέχτηκαν δύο σταθμοί άντλησης πετρελαίου αναφέρει η Σαουδική Αραβία κάνοντας λόγο για μια «δειλή» τρομοκρατική πράξη δύο μέρες μετά το σαμποτάζ σε πετρελαιοφόρα στα ανοιχτά των ακτών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Ο υπουργός Ενέργειας Καλίντ αλ Φαλίχ δήλωσε ότι η επίθεση, που έγινε σε απόσταση 320 χιλιομέτρων από την πρωτεύουσα Ριάντ, προκάλεσε πυρκαγιά, η οποία έχει πλεόν περιοριστεί ενώ ανέφερε ότι υπήρξε μικρή καταστροφή σε έναν από τους σταθμούς, χωρίς ωστόσο να υπάρξουν διακοπές στην παραγωγή ή τις εξαγωγές πετρελαίου.

Σημείωσε ωστόσο ότι οι επιθέσεις μαζί με το σαμποτάζ σε τέσσερα πλοία, μεταξύ των οποίων και δύο δεξαμενόπλοια από τη Σαουδική Αραβία, απείλησαν τα αποθέματα πετρελαίου παγκοσμίως.

«Αυτά τα χτυπήματα αποδεικνύουν ότι είναι σημαντικό για εμάς να αντιμετωπίσουμε τους τρομοκράτες μεταξύ των οποίων και οι αντάρτες Χούτι της Υεμένης που υποστηρίζονται από το Ιράν», σημειώνει ο Φαλίχ στην ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του.

Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση από το κανάλι Masirah που ελέγχεται από τους Χούτι, στην οποία ανέφερε ότι προχώρησε σε επιθέσεις με drone εναντίον σημαντικών σαουδαραβικών εγκαταστάσεων ως απάντηση στη συνεχιζόμενη επιθετικότητα στην Υεμένη.

Συνασπισμός δυνάμεων του οποίου ηγείται η Σαουδική Αραβία μάχεται τους Χούτι εδώ και τέσσερα χρόνια στην Αραβική Χερσόνησο προσπαθώντας να αποκαταστήσει την διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση, σε μια διαμάχη που εκλαμβάνεται από πολλούς ως ένας πόλεμος μεταξύ της Σαουδικής Αραβίας και του Ιράν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!