Πέμπτη, 18 Απριλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Καθημερινή]: Επίθεση αγνώστων σε ασυνόδευτα ανήλικα στον Δήμο Κόνιτσας
[Η Καθημερινή]: Επίθεση αγνώστων σε ασυνόδευτα ανήλικα στον Δήμο Κόνιτσας

[Η Καθημερινή]: Επίθεση αγνώστων σε ασυνόδευτα ανήλικα στον Δήμο Κόνιτσας

Πυκνώνουν τα περισταστικά ξενοφοβίας και βίαιων επιθέσεων κατά των αιτούντων άσυλο που βρίσκονται στην Ελλάδα.

Αγνωστοι με κουκούλες επιτέθηκαν προχθές σε ασυνόδευτα ανήλικα στον Δήμο Κόνιτσας, τα οποία έπαιζαν μπάλα σε κοινόχρηστο χώρο, τραυματίζοντας το ένα από αυτά. Ταυτόχρονα στη Σάμο, ο σύλλογος γονέων του δημοτικού στο Βαθύ, όπου τα παιδιά δεν προσέρχονται στα μαθήματά τους για δεύτερη συνεχή εβδομάδα, όχι μόνο δεν υποχωρεί, αλλά καλεί και όλα τα σχολεία της Σάμου να ακολουθήσουν στην αποχή προκειμένου τα παιδιά των προσφύγων να μην πάνε σχολείο.

Παράλληλα, μετά τη ρατσιστική επίθεση στους αιτούντες άσυλο που διαμένουν στο ξενοδοχείο Βερόρι στα Βίλια την προηγούμενη Κυριακή, το δημοτικό συμβούλιο σε συνεδρίασή του αποφάσισε ότι ο Δήμος Μάνδρας-Ειδυλλίας δεν μπορεί να φιλοξενήσει πρόσφυγες. Στην απόφαση αναφέρεται ότι το δημοτικό συμβούλιο «διαμαρτύρεται για τη μεταφορά των προσφύγων χωρίς καμία ενημέρωση και καμία δημοκρατική ευαισθησία, αν και είχαμε και παλιότερα εκφράσει την αντίθεσή μας» και ζητά «την απομάκρυνση όσων έχουν έρθει».

Οι ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου, το οποίο κληρονόμησαν πρόσφατα μετά τον θάνατο των δύο προηγούμενων ιδιοκτητών, προσέφυγαν στη δικαιοσύνη ζητώντας ασφαλιστικά μέτρα κατά του ανθρώπου που μίσθωσε το κτίριο στον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ).

Ο δήμαρχος της Κόνιτσας, από την πλευρά του, καταδίκασε άμεσα την επίθεση στους εφήβους οι οποίοι φιλοξενούνται ως ασυνόδευτοι ανήλικοι σε δομή της ΜΚΟ ΑΡΣΙΣ, που λειτουργεί στην πόλη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!