Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Η επιστροφή των μετοχών
[Η Καθημερινή]: Η επιστροφή των μετοχών

[Η Καθημερινή]: Η επιστροφή των μετοχών

Η ιδέα της «μεγάλης εναλλαγής» μεταξύ ομολόγων και μετοχών αρχίζει να φαίνεται πιο πιθανή έπειτα από αρκετές αποτυχημένες προσπάθειες να εφαρμοστεί τα τελευταία πέντε χρόνια.

Η αξία των ομολόγων υποχώρησε παγκοσμίως κατά σχεδόν δύο τρισ. δολάρια από τις 8 Νοεμβρίου οπότε και ο κ. Τραμπ κέρδισε τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, οδηγώντας τους επενδυτές να εξετάσουν εκ νέου τις προβλέψεις τους για την ανάπτυξη και τον πληθωρισμό. Αντιθέτως, οι αμερικανικοί χρηματιστηριακοί δείκτες βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο της ιστορίας τους. Σύμφωνα με την Bank of America Merrill Lynch, κατά την εβδομάδα 9-16 Νοεμβρίου, κεφάλαια ύψους 28 δισ. δολαρίων επενδύθηκαν σε μετοχές, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη εισροή των τελευταίων δύο ετών και κεφάλαια 18 δισ. δολαρίων εγκατέλειψαν τα ομόλογα, η μεγαλύτερη εκροή των τελευταίων 3,5 ετών. Μένει να αποδειχθεί αν αυτή είναι η αρχή της «μεγάλης εναλλαγής» (great rotation), όρο που είχε χρησιμοποιήσει πρώτη η Bank of America το 2011.

Ωστόσο, υπάρχουν δύο λόγοι για τους οποίους αυτή τη φορά όντως μπορεί να άρχισε η μεγάλη εναλλαγή. Σύμφωνα με αναλυτές, ο πρώτος είναι πως η πτώση της ανεργίας στις ΗΠΑ και τα σημάδια ενίσχυσης της ανάπτυξης υποδηλώνουν πως αυξάνεται η πιθανότητα ανόδου του πληθωρισμού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!