Δευτέρα, 22 Απριλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Επιστροφή της Eurobank στους βασικούς δείκτες της MSCI βλέπει η JP Morgan
[Η Καθημερινή]: Επιστροφή της Eurobank στους βασικούς δείκτες της MSCI βλέπει η JP Morgan

[Η Καθημερινή]: Επιστροφή της Eurobank στους βασικούς δείκτες της MSCI βλέπει η JP Morgan

Η JP Morgan βλέπει επιστροφή της Eurobank στους βασικούς δείκτες της MSCI, από τους οποίους εξήλθε τον περασμένο Νοέμβριο, καλλιεργώντας προσδοκίες στην αγορά ότι και οι άλλες δύο ελληνικές συστημικές τράπεζες (Εθνική, Πειραιώς) πιθανώς να ακολουθήσουν στο επόμενο διάστημα. Εδώ και καιρό, παράγοντες της αγοράς, πάντως, εκτιμούσαν πως πρώτη υποψηφία αυτής της επιστροφής στην… κανονικότητα είναι η μετοχή της Eurobank, καθώς η κεφαλαιοποίησή της αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά μετά και τη συγχώνευσή της με την Grivalia. Οι εκτιμήσεις αυτές ενισχύθηκαν την περασμένη Παρασκευή, όταν η MSCI ανακοίνωσε ότι εξετάζει την αναβάθμιση της Eurobank στον δείκτη MSCI μεσαίας κεφαλαιοποίησης (Mid Cap), κάτι που, σύμφωνα με τους αναλυτές, ανοίγει τον δρόμο για την επιστροφή της σύντομα και στους βασικούς (standard) δείκτες MSCI Ελλάδας και MSCI αναδυόμενων αγορών.

Οπως επισημαίνει η JP Morgan, η συγχώνευση της Eurobank με την Grivalia θα αυξήσει την κεφαλαιοποίηση της ελληνικής συστημικής τράπεζας κατά περισσότερο από 50%, και έτσι η MSCI μετά την αναβάθμισή της στους δείκτες Mid Cap θα προχωρήσει στην αναβάθμισή της και στους δείκτες Standard.

Παράλληλα, η JP Morgan εκτιμά πως η FTSE θα διαγράψει την Grivalia Properties από τον δείκτη Small Cap των αναδυόμενων αγορών και θα αυξήσει τον αριθμό των μετοχών της Eurobank στον δείκτη Standard των αναδυόμενων αγορών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!