Τρίτη, 18 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Καθημερινή]: «Επιστράτευσαν» τυχαία ψηφοφόρους για εφορευτική επιτροπή
[Η Καθημερινή]: «Επιστράτευσαν» τυχαία ψηφοφόρους για εφορευτική επιτροπή

[Η Καθημερινή]: «Επιστράτευσαν» τυχαία ψηφοφόρους για εφορευτική επιτροπή

Πολλά είναι τα περιστατικά σε όλη την Ελλάδα όπου οι δικαστικοί αντιπρόσωποι αναγκάστηκαν να κρατήσουν με τυχαία επιλογή ως μέλη εφορευτικής επιτροπής «ανυποψίαστους» πολίτες που πήγαν να ψηφίσουν, αφού αυτοί που είχαν κληθεί επισήμως δεν παρουσιάστηκαν ποτέ.

Το σκηνικό επαναλήφτηκε σε πολλά σχολεία της Θεσσαλονίκης. Χαρακτηριστική είναι, σύμφωνα με πληροφορίες του Grtimes, η περίπτωση μιας μέλλουσας νύφης που άφησε το bachelor της στη Χαλκιδική προκειμένου να ασκήσει το εκλογικό της δικαίωμα σε σχολείο της Θεσσαλονίκης, με σκοπό όμως μετά να… επιστρέψει στη Χαλκιδική.

Τελικά, τα σχέδια της νύφης άλλαξαν αφού μετά από κάποιες ώρες διαπραγματεύσεων, αναγκάστηκε να καθίσει ως μέλος εφορευτικής επιτροπής.

Παρόμοιο περιστατικό σημειώθηκε και στις Σέρρες καθώς μία γυναίκα ψηφοφόρος «επιστρατεύτηκε» από τον δικαστικό αντιπρόσωπο τόσο γιατί τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής ήταν μόνο δύο – δεν προσήλθαν τα υπόλοιπα- όσο και γιατί… γκρίνιαζε για την ουρά και την ταλαιπωρία.

Σύμφωνα με το infonews24.gr, η γυναίκα πήγε να ψηφίσει στο 13ο Δημοτικό Σχολείο και αντικρίζοντας την μεγάλη ουρά από πολίτες που περίμεναν διαμαρτυρήθηκε για την καθυστέρηση.

Όταν τελικά η γυναίκα μπήκε να ψηφίσει ο δικαστικός αντιπρόσωπος αφού πήρε την ταυτότητα της, βγαίνοντας από το παραβάν αρνήθηκε να της την δώσει πίσω, την έβαλε στην τσέπη του, λέγοντας ότι «αφού το παίζεις έξυπνη σε επιτάσσω να αναλάβεις καθήκοντα εφορευτικής επιτροπής».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!