Τρίτη, 24 Οκτωβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
16 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
11 °C 13 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Καθημερινή]: Επιστολή Ραγκούση στους συνυποψηφίους του για την εξ’ αποστάσεως ψηφοφορία
[Η Καθημερινή]: Επιστολή Ραγκούση στους συνυποψηφίους του για την εξ’ αποστάσεως ψηφοφορία

[Η Καθημερινή]: Επιστολή Ραγκούση στους συνυποψηφίους του για την εξ’ αποστάσεως ψηφοφορία

Πολύς λόγος γίνεται τελευταία για την εξ αποστάσεως – ηλεκτρονική – ψηφοφορία στις εκλογές για την ανάδειξη νέας ηγεσίας στην κεντροαριστερά. Ο Γιάννης Ραγκούσης ζήτησε από τον κ. Τσανάκα, πρόεδρος του ΔΣ του Εθνικού Δικτύου Έρευνας και Τεχνολογίας, να καταθεσει τους όρους, τις δυνατότητες και τις προϋποθέσεις για τη διενέργεια εξ αποστάσεως ψηφοφορίας.

Την απάντηση του κ. Τσανάκα, ο κ. Ραγούσης την κοινοποιεί στους υπόλοιπους υποψηφίους. Από την απάντηση συμπεραίνεται πως η ψηφοφορία είναι εφικτή, χωρίς να είναι διάτρητη.

Ακολουθεί η επιστολή του Γιάννη Ραγκούση προς τους συνυποψηφίους του:

Σας κοινοποιώ την επιστολή – απάντηση που ζήτησα και μου απέστειλε ο πρόεδρος του ΔΣ του ΕΔΕΤ καθηγητής Παναγιώτης Τσανάκας σχετικά με τους όρους, τις δυνατότητες και τις προϋποθέσεις για τη διενέργεια εξ αποστάσεως ψηφοφορίας με τη χρήση του συστήματος ΖΕΥΣ.
Από την απάντηση συνάγεται πως δεν υφίστανται ούτε τεχνικοί περιορισμοί αλλά ούτε και ζητήματα της ακεραιότητας και ασφάλειας του συστήματος.
Τονίζω δε, ότι ο κ. Τσανάκας βρίσκεται σε αυτή την θέση από το 2004, επομένως και επί των ημερών των κυβερνήσεων μετά το 2009.
Επίσης, με διαβεβαίωσε ότι μπορούν να σταλούν για να εποπτεύσουν, σε οποιαδήποτε φάση της διαδικασίας, πραγματογνώμονές μας σε όλα τα επιμέρους συστήματά του Ζεύς.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!