Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Καθημερινή]: Επεισοδιακή έναρξη για τη συζήτηση «καταπείγοντος» νομοσχεδίου με προαπαιτούμενα
[Η Καθημερινή]: Επεισοδιακή έναρξη για τη συζήτηση «καταπείγοντος» νομοσχεδίου με προαπαιτούμενα

[Η Καθημερινή]: Επεισοδιακή έναρξη για τη συζήτηση «καταπείγοντος» νομοσχεδίου με προαπαιτούμενα

Με επεισοδιακό τρόπο άρχισε νωρίτερα στην Ολομέλεια της Βουλής η διαδικασία συζήτησης και ψήφισης του «καταπείγοντος» νομοσχεδίου με ορισμένα από τα προαπαιτούμενα για την β’ αξιολόγηση, αναφορικά με την «απλοποίηση των διαδικασιών σύστασης επιχειρήσεων»: ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Α. Λοβέρδος ζητώντας πριν από τον πρώτο ομιλητή το λόγο, εξαπέλυσε σφοδρότατη επίθεση στην κυβέρνηση για τις ακολουθούμενες «fast track» διαδικασίες νομοθέτησης (αλλά και για το περιεχόμενο των πολιτικών επιλογών της πλειοψηφίας, κάνοντας λόγο για «κυβέρνηση-βαποράκι συμφερόντων»), και ζήτησε να τεθεί και σε επίπεδο Ολομέλειας προς ψηφοφορία, εάν η εθνική αντιπροσωπεία δέχεται -όπως συνέβη βάσει του Κανονισμού, μία ημέρα πριν στην αρμόδια Επιτροπή- τον «κατεπείγοντα» χαρακτήρα του νομοθετήματος.

Ο προεδρεύων της συνεδρίασης Δημ. Κρεμαστινός αντί άλλης απάντησης, και αφού αρχικώς (πριν και από την παρέμβαση Λοβέρδου) είχε λάβει την έγκριση του σώματος για την κατεπείγουσα διαδικασία, έδωσε το λόγο στην εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ Αναστασία Γκαρά για την τοποθέτησή της.

Δεν είχε προλάβει, ωστόσο, να συμπληρώσει την πρώτη της φράση από του βήματος η κυρία Γκαρά, όρθιος και φωνάζοντας από το έδρανό του ο κ. Λοβέρδος απαιτούσε απάντηση στο διατυπωθέν αίτημά του και παρά τις συνεχείς παρακλήσεις του προεδρεύοντος να σταματήσει τις παρενοχλήσεις, αρνείτο να σταματήσει και να αφήσει την ομιλήτρια να συνεχίσει την τοποθέτησή της.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!