Τρίτη, 23 Μαΐου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
25 °C 4 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
23 °C 10 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Η Καθημερινή]: Επιλογές της εβδομάδας: Αθήνα
[Η Καθημερινή]: Επιλογές της εβδομάδας: Αθήνα

[Η Καθημερινή]: Επιλογές της εβδομάδας: Αθήνα

ΕΚΦΡΑΣΗ ΓΙΑΝΝΑ ΓΡΑΜΜΑΤΟΠΟΥΛΟΥ
Η ελπίδα για τα μελλούμενα

«Τα μακριά της μαλλιά/σκιάς αεράκι» είναι ο τίτλος της νέας ατομικής έκθεσης ζωγραφικής του Μιχάλη Μανουσάκη στην αίθουσα τέχνης «έκφραση – γιάννα γραμματοπούλου».

Σε αυτήν την καινούργια έκθεση, η οποία αποτελεί συνέχεια της έκθεσης του 2015, ο γνωστός εικαστικός καταθέτει την ελπίδα του για τα μελλούμενα μέσω της ζωγραφικής. Σήμερα, ο ζωγράφος αναφέρεται στις παρουσίες των ανθρώπων, όπου σαν πάπλωμα τον συντροφεύουν και του ζεσταίνουν τον κρύο χρόνο που τείνει να ακυρώνει όνειρα και ελπίδες.

Πενήντα τέσσερα έργα μικρών διαστάσεων αποτελούν ένα patchwork και εικόνες άλλες, όπου γυναίκες μέσα από την αιωνιότητα του μεγαλείου τους, γαληνεύουν τον χρόνο και επαναπροσδιορίζουν αξίες και εφόδια για τη δημιουργική συνέχεια του καθενός μας. Η έκθεση συνοδεύεται από κατάλογο, που περιέχει έργα και των 2 εκθέσεων, του 2015 και 2017, δείχνοντας την πορεία του καλλιτέχνη. Από τις νοητές γέφυρες, τον γενέθλιο τόπο και σήμερα τον μη γεωγραφικό χώρο των ανθρώπων που κατοικούν μέσα μας.

Ο Μιχάλης Μανουσάκης γεννήθηκε στα Χανιά της Κρήτης το 1953. Σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας με καθηγητή τον Δημοσθένη Κοκκινίδη. Παρουσίασε για πρώτη φορά τη δουλειά του το 1979.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!