Σάββατο, 18 Αυγούστου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Επιλεκτικές αγορές έφεραν κέρδη στο Χ.Α.
[Η Καθημερινή]: Επιλεκτικές αγορές έφεραν κέρδη στο Χ.Α.

[Η Καθημερινή]: Επιλεκτικές αγορές έφεραν κέρδη στο Χ.Α.

Χάρη στις αγοραστικές κινήσεις σε επιλεγμένες μετοχές, το ελληνικό Χρηματιστήριο «νίκησε» τη νευρικότητα που κυριάρχησε την τελευταία εβδομάδα στις διεθνείς αγορές και κατάφερε να κλείσει στα θετικά. Με το μόνιμο πλέον «βαρίδι» του αναιμικού τζίρου, ωστόσο, να επικρέμαται επίμονα πάνω από την αγορά, η έντονη κινητικότητα των αγοραστών που σημειώθηκε στις τελικές δημοπρασίες δεν κατάφερε να «ανεβάσει» τη συναλλακτική δραστηριότητα σε ένα αξιοπρεπές επίπεδο, το οποίο να μπορεί να δημιουργήσει προϋποθέσεις σημαντικής εκτόνωσης το επόμενο διάστημα.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,76%, στις 761,69 μονάδες, ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με άνοδο 0,96%, ενώ στο +1,23% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές ο τραπεζικός δείκτης και στις 844,84 μονάδες. Σε επίπεδο εβδομάδας, ο Γενικός Δείκτης σημείωσε κέρδη 1,3%, ενώ ο τραπεζικός δείκτης κατέγραψε άνοδο 3,1%.

Το φετινό καλοκαίρι κάθε άλλο παρά ήρεμο είναι για τις αγορές, με τον Αύγουστο να μη θυμίζει σε τίποτε την παραδοσιακή του χρηματιστηριακή… νηνεμία. Οι εξελίξεις σχετικά με το Brexit, οι συνεχείς εμπορικές διαμάχες μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, η νέα ιταλική πολιτική κρίση και η νομισματική πολιτική των κεντρικών τραπεζών διατηρούν υψηλά τη νευρικότητα στους επενδυτές. Σε αυτό το δύσκολο τοπίο καλείται να κινηθεί το πολύπαθο ελληνικό Χρηματιστήριο, το οποίο, μεταξύ άλλων, έχει και στο ραντάρ του τις καταιγιστικές εξελίξεις με τη Fοlli Follie αλλά και τον «πονοκέφαλο» της απουσίας των επενδυτών και της απαξίωσης της συναλλακτικής δραστηριότητας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!