Τρίτη, 24 Οκτωβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
17 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
12 °C 24 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Καθημερινή]: Επίλεκτοι «Ράμπο» στο κυνήγι των εσόδων
[Η Καθημερινή]: Επίλεκτοι «Ράμπο» στο κυνήγι των εσόδων

[Η Καθημερινή]: Επίλεκτοι «Ράμπο» στο κυνήγι των εσόδων

Με δυνατότητες ανεξάρτητης δράσης και υπό την εποπτεία της επικεφαλής των οικονομικών εισαγγελέων, ιδρύεται νέα υπηρεσία ελέγχου και ερευνών για μεγάλες υποθέσεις οικονομικής εγκληματικότητας και φοροδιαφυγής.

Η κυβέρνηση προχωράει στην ίδρυση της νέας υπηρεσίας, σε συμφωνία με τους εκπροσώπους των θεσμών, σε μια προσπάθεια ουσιαστικής αντιμετώπισης φαινομένων οικονομικής εγκληματικότητας (λαθρεμπορίες και άλλα) αλλά και πάταξης οργανωμένης φοροδιαφυγής, προκειμένου και έσοδα στα δημόσια ταμεία να εισρεύσουν και υποθέσεις παράνομης οικονομικής και επιχειρηματικής δραστηριότητας να αποκαλυφθούν.

Η νέα υπηρεσία ιδρύεται με στόχο την ανεξάρτητη από πολιτικές επιρροές δράση της και θα εποπτεύεται, κατά τον νόμο, από την επικεφαλής των οικονομικών εισαγγελέων Μαριάννα Ψαρουδάκη, η οποία ανέλαβε τη νευραλγική αυτή θέση πρόσφατα, μετά την αποχώρηση του επί σειράν ετών επικεφαλής, εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, που έχει στη διάθεσή της η «Κ», η νέα υπηρεσία, όπως προβλέπει το νομοσχέδιο για την ίδρυσή της που είναι έτοιμο, θα ασχολείται μόνο «με μείζονος σημασίας» υποθέσεις οικονομικής εγκληματικότητας και φοροδιαφυγής. Οι υπηρετούντες σε αυτήν ελεγκτές θα έχουν καθήκοντα ανακριτικού υπαλλήλου, θα μπορούν δηλαδή άμεσα και αυτοπρόσωπα να διενεργούν ελέγχους, ανακριτικές πράξεις, αυτοψίες, εξέταση μαρτύρων, αιφνιδιαστικούς ελέγχους, έλεγχο απορρήτων (τραπεζικά, φορολογικά κ.ά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!