Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Καθημερινή]: Επικρίσεις για παρέμβαση υπέρ Κουφοντίνα
[Η Καθημερινή]: Επικρίσεις για παρέμβαση υπέρ Κουφοντίνα

[Η Καθημερινή]: Επικρίσεις για παρέμβαση υπέρ Κουφοντίνα

Αίσθηση έχει προκαλέσει η δημόσια τοποθέτηση του προέδρου της Ενώσεως Δικαστών και Εισαγγελέων Χριστόφορου Σεβαστίδη, υπέρ της επιχειρηματολογίας για χορήγηση άδειας στον αρχιεκτελεστή της 17Ν Δημήτρη Κουφοντίνα, ενώ η σχετική δικαστική διαδικασία έχει ολοκληρωθεί στον Αρειο Πάγο, όμως είναι ανοικτή στο δικαστικό συμβούλιο, το οποίο και τελικά θα αποφασίσει. Ο κ. Σεβαστίδης σε άρθρο του τάσσεται υπέρ της άποψης πως ο πολυϊσοβίτης πρέπει να λάβει άδεια, όχι μόνον με το σκεπτικό ότι και οι πολυϊσοβίτες δικαιούνται άδεια, αλλά και για τον πρόσθετο λόγο ότι δεν απαιτείται να έχουν μεταμεληθεί ή να έχουν αλλάξει ιδεολογική θέση.

Ο πρόεδρος της Ενώσεως Δικαστών και Εισαγγελέων, αναφερόμενος στην πρόσφατη απόφαση του Αρείου Πάγου για τον Δημήτρη Κουφοντίνα, που εκδόθηκε μετά την παρέμβαση της εισαγγελέως του ανωτάτου δικαστηρίου Ξένης Δημητρίου, αναφέρει ότι «ορθά δέχεται το βούλευμα ότι στην έννοια του σωφρονισμού δεν περιλαμβάνεται η ιδεολογική μεταστροφή του καταδικασθέντος. Εγώ θα συμπλήρωνα ότι δεν χρειάζεται ούτε η μεταμέλειά του για τις πράξεις για τις οποίες καταδικάστηκε».

Η τοποθέτησή του στο νομικό επίπεδο δεν θα ήταν αντικείμενο επικρίσεων, αν δεν ήταν ανοικτό το θέμα δικαστικά, καθώς εκλαμβάνεται μέσα κι έξω από τη Δικαιοσύνη, ως παρέμβαση ή πάντως απόπειρα επηρεασμού της κρίσης των συναδέλφων του, οι οποίοι είναι πρωτοδίκες στον Βόλο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!