Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Καθημερινή]: Επικοινωνιακό το «πάγωμα» πλειστηριασμών για χρέη προς το Δημόσιο
[Η Καθημερινή]: Επικοινωνιακό το «πάγωμα» πλειστηριασμών για χρέη προς το Δημόσιο

[Η Καθημερινή]: Επικοινωνιακό το «πάγωμα» πλειστηριασμών για χρέη προς το Δημόσιο

Υπό το βάρος των κοινωνικών αντιδράσεων για τους πλειστηριασμούς των ακινήτων, η κυβέρνηση καταφεύγει σε επικοινωνιακού τύπου λύσεις για να εμφανιστεί ως «προστάτιδα» της πρώτης κατοικίας. Προωθεί «πάγωμα» των πλειστηριασμών για χρέη προς το Δημόσιο, την ώρα που στη συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων, οι επισπεύδοντες των πλειστηριασμών είναι ιδιώτες ή τράπεζες! Αντιθέτως, δεν κάνει τίποτα για το κύμα δεσμεύσεων τραπεζικών λογαριασμών –ακόμη και για μικροοφειλές– που πλήττει περισσότερους από 20.000 οφειλέτες του Δημοσίου κάθε μήνα.

Οι προωθούμενες ρυθμίσεις για το «πάγωμα» των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας για χρέη προς το Δημόσιο –ακόμη και αν γίνουν αποδεκτές από τους δανειστές– θα έχουν μεταβατικό χαρακτήρα και θα οδηγήσουν στο να επανεμφανιστεί το πρόβλημα διογκωμένο ύστερα από 14-15 μήνες.

Αν σήμερα έμπαινε σε εφαρμογή η αλλαγή στον Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων ώστε να απαγορεύονται οι πλειστηριασμοί κύριας κατοικίας μέχρι το τέλος του 2017 για χρέη προς το Δημόσιο, οι ωφελημένοι θα ήταν μερικές δεκάδες άτομα σε ολόκληρη τη χώρα. Το πρόγραμμα πλειστηριασμών της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων περιλαμβάνει μόλις 29 πλειστηριασμούς μέχρι το τέλος Νοεμβρίου, εκ των οποίων μόνον οι εννέα αφορούν διαμερίσματα.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!