Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Καθημερινή]: Επικίνδυνη ανοχή του Facebook σε ρατσιστικές δημοσιεύσεις
[Η Καθημερινή]: Επικίνδυνη ανοχή του Facebook σε ρατσιστικές δημοσιεύσεις

[Η Καθημερινή]: Επικίνδυνη ανοχή του Facebook σε ρατσιστικές δημοσιεύσεις

Δυσάρεστη έκπληξη περίμενε στις 9 Νοεμβρίου τον Ισραηλινό μόνιμο κάτοικο Βερολίνου, Γιοράι Φάινμπεργκ.

Την ημέρα εκείνη, 78η επέτειος της Νύχτας των Κρυστάλλων, ακροδεξιά γερμανική οργάνωση δημοσίευσε στο Facebook κατάλογο με τα ονόματα και τις διευθύνσεις εβραϊκής ιδιοκτησίας επιχειρήσεων στο Βερολίνο, με τίτλο «Εβραίοι ανάμεσά μας». Ο Φάινμπεργκ, ιδιοκτήτης εστιατορίου, άρχισε να λαμβάνει μηνύματα και ανώνυμα τηλεφωνήματα από άτομα που του δήλωναν την απέχθειά τους προς τους Εβραίους, ζητώντας του να φύγει από τη Γερμανία.

Παρά την αυστηρή γερμανική νομοθεσία, που απαγορεύει ρητά τη διασπορά μίσους και την άρνηση του Ολοκαυτώματος, το Facebook καθυστέρησε να σβήσει τις δημοσιεύσεις της ακροδεξιάς οργάνωσης.
Το περιστατικό αυτό αποτελεί ένα από τα πολλά παραδείγματα της επικίνδυνης ανοχής του Facebook απέναντι σε ρατσιστικές δημοσιεύσεις. Ο Φάινμπεργκ, από τη μεριά του, δεν μπήκε καν στον κόπο να καταγγείλει το περιστατικό στο Facebook, γνωρίζοντας ότι η εταιρεία του Μαρκ Ζούκερμπεργκ δεν θα δρούσε γρήγορα και αποτελεσματικά. «Εχω καταγγείλει τέτοια κρούσματα τουλάχιστον 20 φορές στο Facebook. Ούτε μία φορά δεν “κατέβασαν” τις δημοσιεύσεις αυτές. Το Facebook δεν κάνει τίποτα γι’ αυτά», λέει ο Φάινμπεργκ. Αρχικά, το Facebook ανέφερε ότι ο χάρτης των ακροδεξιών, με τις εβραϊκές επιχειρήσεις, δεν παραβίαζε τους κανόνες του μέσου, εμμένοντας ότι δεν μπορεί να παρέμβει σε θέματα ελευθερίας του λόγου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!